Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sebastian Vettel pakt op dominante wijze pole in Hongarije

In de derde vrije training liet Sebastian Vettel al zien dat Ferrari haar zaken goed op orde had. Hij deelde toen al een gevoelige tik uit aan de heren van Mercedes. In de kwalificatie kwam hij eigenlijk geen moment in gevaar en behaalde zo zijn 48e pole uit zijn Formule 1 carrière.

Sebastian Vettel had het in de afgelopen races lastig en verloor een groot deel van zijn voorsprong op Hamilton in het WK. In Hongarije heeft Ferrari haar zaken weer goed op orde en was hij uiteindelijk met afstand de snelste coureur. Zijn teamgenoot Raikkonen maakte het succes van Ferrari compleet en zorgde voor een volledige rode startrij voor de GP van Hongarije. Na afloop stak Vettel dan ook vooral de loftrompet af op zijn auto. "De auto voelde vandaag echt ongelofelijk goed aan. Het is gelukt om de auto in het juiste raamwerk te krijgen en dan met dat fantastische publiek hier... ja, dat is waar het om draait!" Op vrijdag zat Ferrari er nog niet zo goed bij maar volgens de Duitser is er aan de auto verder niks veranderd. "We werken gewoon hard om ons te verbeteren en maken stap voor stap vorderingen. Dat we nu met twee auto's op de eerste startrij staan, is geweldig."

Op de vraag van de interviewer of Vettel nu verwacht als kampioensleider de zomerstop in te gaan, houdt hij zich nog op de vlakte. "Het is nog te vroeg om daar over te praten. We moeten eerst morgen de race tot een goed einde brengen. Ik ga er in ieder geval van genieten en hopelijk de fans ook!"

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'