Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sebastian Vettel verliezend finalist in Race of Champions

Viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel heeft het in de Race of Champions tot de finale geschopt. Daarin rekende rallygrootheid Sebastien Loeb echter met hem af.

Sebastian Vettel werd op de zaterdag in de Nations Cup van de Race of Champions samen met Mick Schumacher voortijdig uitgeschakeld, maar op de zondag haalde hij in de individuele strijd zijn gram door de finale te halen. Daarin moest hij zien af te rekenen met Sebastien Loeb. Daarvoor had hij achtereenvolgens afgerekend met W Series-coureur Emma Kimilainen, IndyCar-supertalent Colton Herta en Le Mans-legende Tom Kristensen. Mick Schumacher werd uit de competitie gereden door W Series-kampioen Jamie Chadwick.

Vettel vecht zich terug

In de finale werden de eerste twee heats gewonnen door Loeb, waardoor Vettel in de derde heat moest winnen om zijn titelaspiraties in leven te houden. In de elektrische rallycrossbolide maakte beide rijders de nodige fouten, maar het was notabene de rallycoureur die achterstevoren kwam te staan. In de vierde run klaarde Loeb alsnog de klus, waarmee hij zich voor de vierde keer in zijn carrière tot 'Champion of Champions' kroonde.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"