Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sebastian Vettel: 'Spiegels op halo zorgen voor beter zicht'

Zoals gebruikelijk verschenen de Formule 1 teams met de nodige updates in Barcelona maar Ferrari is tot nu toe het enige team dat iets heeft bedacht om beter gebruik te maken van de halo.

"Het was nogal lastig om vanwege de halo de auto's achter ons te zien. Daarom hebben we de spiegels bevestigd op de halo waardoor ik nu beter zicht heb. De halo is nog steeds lelijk maar door de spiegels ziet het er wel wat beter uit." De viervoudig wereldkampioen verwacht dan ook dat de concurrentie niet lang meer achterblijft. "De afgelopen jaren hebben we vaak dingen bedacht wat de rest vervolgens heeft gekopieerd. Veel teams hebben onze trend gevolgd wat betreft de sidepods. Het is een bevestiging dat we op de juiste weg zijn," aldus de leider in het WK tegenover ESPN.

Vettel klokte in de tweede vrije training 'slechts' de vierde tijd nadat hij zowel in de eerste als in de tweede training worstelde met de banden. Toch is hij tevreden over de eerste dag in Spanje en verwacht hij dan ook een spannende kwalificatie. "Ik was in ieder geval wel blij met de balans van de auto. Het was verder wel een lastige dag wat betreft de banden. Ik denk wel dat we ons nog kunnen verbeteren want er zit nog wel wat extra's in de auto en ook ik kan nog wel een stapje beter. Nu moeten we alle stukjes samenvoegen. Het wordt hoe dan ook erg spannend; ik kan de pole pakken maar ook net zo goed zesde worden."

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen