© Ferrari

Nieuwsoverzicht

Sebastian Vettel: 'Spiegels op halo zorgen voor beter zicht'

11 mei 2018 19:50 Wanda Bisschop 0 reacties
Zoals gebruikelijk verschenen de Formule 1 teams met de nodige updates in Barcelona maar Ferrari is tot nu toe het enige team dat iets heeft bedacht om beter gebruik te maken van de halo.

Vettel: 'Alles is mogelijk in de kwalificatie'

"Het was nogal lastig om vanwege de halo de auto's achter ons te zien. Daarom hebben we de spiegels bevestigd op de halo waardoor ik nu beter zicht heb. De halo is nog steeds lelijk maar door de spiegels ziet het er wel wat beter uit."

De viervoudig wereldkampioen verwacht dan ook dat de concurrentie niet lang meer achterblijft.

"De afgelopen jaren hebben we vaak dingen bedacht wat de rest vervolgens heeft gekopieerd. Veel teams hebben onze trend gevolgd wat betreft de sidepods. Het is een bevestiging dat we op de juiste weg zijn," aldus de leider in het WK tegenover ESPN.

Vettel klokte in de tweede vrije training 'slechts' de vierde tijd nadat hij zowel in de eerste als in de tweede training worstelde met de banden. Toch is hij tevreden over de eerste dag in Spanje en verwacht hij dan ook een spannende kwalificatie.

"Ik was in ieder geval wel blij met de balans van de auto. Het was verder wel een lastige dag wat betreft de banden. Ik denk wel dat we ons nog kunnen verbeteren want er zit nog wel wat extra's in de auto en ook ik kan nog wel een stapje beter. Nu moeten we alle stukjes samenvoegen. Het wordt hoe dan ook erg spannend; ik kan de pole pakken maar ook net zo goed zesde worden."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen