© Ferrari

Nieuwsoverzicht

Sebastian Vettel twijfelt of Ferrari snel genoeg is

09 mrt. 2018 06:30 Wanda Bisschop 0 reacties
Sebastian Vettel was veruit de snelste coureur tijdens de derde testdag in Barcelona maar toch is de viervoudig wereldkampioen er nog niet gerust op of het voldoende is om de concurrentie in Melbourne te verslaan.

Sebastian Vettel tevreden over productieve testdag

Ogenschijnlijk lijkt het met de snelheid van de SF71H wel goed te zitten. Vettel noteerde op zijn laatste testdag een tijd van 1.17.182 en was daarmee maar liefst 1,1 seconden sneller dan de verrassende nummer twee Magnussen.

Hamilton, Bottas en Verstappen gaven allemaal ruim 2 seconden toe maar Vettel realiseert zich maar al te goed dat deze verschillen in deze fase van het seizoen nog niks betekenen.

Hoewel Vettel tevreden is over het verloop van zijn testdag is hij er duidelijk ook nog niet helemaal gerust op.

"We moeten nog verder werken aan de snelheid en het gevoel met de auto. De betrouwbaarheid is goed, we zijn gelukkig geen grote problemen tegengekomen. Dus mijn complimenten voor iedereen in de fabriek."

"In de middag deden we een racesimulatie maar het is lastig om dat met de concurrentie te vergelijken. Je denkt altijd dat het beter kan, ook qua snelheid, maar ik denk dat het wel okay was."

Maar liefst zeven coureurs doorbraken op donderdag de magische grens van 100 ronden. Vettel reed in totaal 188 ronden en troefde daarmee net Max Verstappen af als meest productieve rijder van de dag.

Toch durft de Ferrari-coureur nog geen voorspelling te doen hoe Ferrari het gaat doen in Melbourne.

"Ik kijk zeker met een tevreden gevoel terug. Ik ben blij met het aantal ronden en het gevoel met de auto, dat is echt verbeterd. We begrijpen de auto nu beter maar er zijn nog wel wat dingen waar we nog niet helemaal zeker van zijn. Wat Melbourne betreft, dat is een andere baan, ander asfalt en dat maakt het moeilijk om te vergelijken. Pas dan komen we er achter waar we staan."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen