© Ferrari

Nieuwsoverzicht

Sebastian Vettel: 'We klagen teveel in de Formule 1'

04 jul. 2018 09:50 Wanda Bisschop 1 reacties
Hoewel Sebastian Vettel zelf in het verleden te pas en te onpas riep om blauwe vlaggen is de Ferrari coureur van mening dat er teveel wordt geklaagd in de Formule 1. Het gevolg hiervan is dat er in zijn ogen onnodige gridstraffen worden uitgedeeld waarvan hij zelf in Oostenrijk de dupe werd.

Vettel: 'Zonder gridstraf had ik gewonnen'

Op de Red Bull Ring ontving de Ferrari coureur een gridstraf van drie plekken voor het hinderen van Carlos Sainz tijdens de kwalificatie. Volgens Vettel heeft hij mede daardoor de zege in Oostenrijk misgelopen.

"Het team heeft mij niks verteld en ik keek nog wel naar hem uit maar zag Carlos niet. Ik wil er niet teveel over doorgaan maar ik vind het nog steeds belachelijk. Het handboek met straffen is inmiddels al zo enorm dik geworden," aldus Vettel tegenover Autosport.

"Volgens mij is het gewoon het resultaat van ons eigen geklaag. We hebben jarenlang lopen klagen en geroepen dat 'die dat heeft gedaan of die dat'. Eigenlijk zou de wedstrijdleiding het gewoon aan ons moeten overlaten en dat we het op de baan uitvechten. Dat is hoe ik er over denk."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen