Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sebastian Vettel: 'Wij missen Michael Schumacher bij Ferrari'

In 2015 stapte Sebastian Vettel over van Red Bull Racing naar Ferrari. Vettel wilde hiermee in de voetsporen treden van zijn illustere voorganger, Michael Schumacher, maar is er tot op heden nog niet in geslaagd om kampioen te worden met Ferrari.

Viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel wil maar één ding en dat is wereldkampioen worden met Ferrari. Ondanks een sterk seizoen, zijn beste tot nu toe voor de Italiaanse renstal, bleef ook dit jaar de titel buiten zijn bereik. Vettel laat in gesprek met Blick weten dat hij trots is op hetgeen Ferrari dit seizoen heeft gepresteerd. "Natuurlijk hebben we punten laten liggen, maar ik denk dat we als team het ontzettend goed hebben gedaan. Daar kunnen we echt trots op zijn. We hebben een ongelofelijke stap gemaakt, vooral als je bedenkt waar we aan het begin van dit seizoen stonden."

Vettel niks liever dan in de voetsporen treden van zijn landgenoot Schumacher. De zevenvoudig wereldkampioen was in de periode van 2000 tot en met 2004 oppermachtig met Ferrari en werd maar liefst vijf jaar op rij wereldkampioen. Volgens Vettel wordt de grote Schumi dan ook behoorlijk gemist bij Ferrari. "Natuurlijk wordt Michael gemist in de Formule 1 maar vooral ook bij Ferrari natuurlijk. We hadden hem heel graag als adviseur bij het team gehad en met hem de jacht op de wereldtitel ingezet. Als iemand weet hoe je een team weer aan de top brengt, is het Michael wel."

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen