Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sebastian Vettel wil in 2018 slimmer racen

Sebastian Vettel begon het afgelopen Formule 1 seizoen ijzersterk. Tot aan de zomerstop leek hij vrijwel onbedreigd op weg naar zijn vijfde wereldtitel. Uiteindelijk moest hij toch zijn meerdere erkennen in Lewis Hamilton.

Voor het eerst sinds jaren vochten twee coureurs uit verschillende teams om de wereldtitel. Vooral Hamilton liet duidelijk blijken dat hij genoot van deze nieuwe uitdaging nu de concurrentie eens niet uit zijn eigen team kwam. Hamilton en Vettel hebben inmiddels beiden vier wereldtitels. In theorie kan volgend seizoen één van de twee zijn vijfde wereldtitel pakken en op jacht gaan naar het record van Michael Schumacher van zeven titels. Zo ver is het nog niet maar Sebastian Vettel heeft inmiddels tegenover Motorsport Total.com al laten weten dat hij in 2018 zijn gevecht met Hamilton anders gaat benaderen.

"Als je tegen de beste racet, dan wordt het niveau ook een stuk hoger. Sommige dingen die ik heb gedaan, waren op zich wel goed maar toch denk ik er nu anders over. Misschien ben ik ook gewoon wat wijzer geworden. Ik hoop in ieder geval dat ik daar volgend jaar profijt van heb." Ondanks dat de emoties bij vooral Vettel soms hoog opliepen, heeft de Duitser wel degelijk genoten van zijn duels met Hamilton en is hij vol over zijn tegenstander. "Er is absoluut geen twijfel over waartoe Hamilton in staat is en over zijn snelheid. Hij is echt ongelofelijk snel maar hij maakt vooral weinig fouten."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'