© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Sebastian Vettel wint spannende GP van Hongarije

30 jul. 2017 15:43 Ruud Dimmers 0 reacties
De GP van Hongarije leverde genoeg stof tot napraten op voor Red Bull Racing. In de eerste ronde raakte Verstappen zijn teamgenoot Ricciardo, wat einde race betekende. De wedstrijdleiding bestrafte de Nederlander met een tijdstraf van 10 seconden.

Max Verstappen rijdt Daniel Ricciardo uit de race in Hongarije

Met Sebastian Vettel op pole en Max Verstappen op de vijfde positie begon de Grand Prix van Hongarije. In de eerste ronde raakten de beide Red Bull coureurs elkaar, waarna de race van Daniel Ricciardo er op zat. De Nederlander blokkeerde zijn wiel, ging wijd en raakte zijn teamgenoot op de sidepod.

Na een korte safety car periode ging de race weer verder en was het Lewis Hamilton die de druk vol op Max Verstappen zette. De Red Bull coureur wist zijn positie te behouden en liep daarna weg bij de Mercedes. Vooraan waren het de beide Ferrari's die een gat wisten te trekken richting Valtteri Bottas.

Max Verstappen kreeg ondertussen een straf van tien seconden die hij tijdens zijn pitstop in moest lossen. De Nederlander zag daarmee een mogelijk podium in rook opgaan. Vooraan liepen de Ferrari's met een seconde per ronde weg van Bottas, Verstappen en Hamilton.

De beide Ferrari's controleerden de race en tot aan de eerste pitstops gebeurde er weinig op de baan. Valtteri Bottas koos in ronde 31 voor een nieuw setje van de soft banden om daar de race op uit te rijden. Direct volgde Sebastian Vettel zijn voorbeeld en een ronde later stopte Raikkonen. Hierdoor kwam Max Verstappen kortstondig aan de leiding van de race te liggen.

Red Bull probeerde om een gat te creëren richting de zesde plaats van Carlos Sainz, omdat de Nederlander tien seconden langer stil moest staan tijdens zijn stop. 

Achter de topteams waren het de Spanjaarden Carlos Sainz en Fernando Alonso die een mooi gevecht hadden voor de zesde positie. Lewis Hamilton had het gat naar teamgenoot Valtteri Bottas binnen enkele ronden na de stops gedicht. Na de stop van Max Verstappen zaten de eerste vier coureurs binnen vijf seconden van elkaar.

De slotfase van de GP van Hongarije kende een spannend verloop. Valtteri Bottas ging bijna stilstaan om teamgenoot Hamilton voorbij te laten. De snellere Brit kreeg de kans om aan te vallen bij Raikkonen. Het team liet weten dat de Brit de positie terug zou geven mocht hij erin niet slagen om Raikkonen te passeren.

Max Verstappen was snel onderweg op de soft banden, maar moest een gat van twintig seconden dichten. Met nog 20 ronden te gaan bedroeg de achterstand nog acht seconden ten opzichte van de vierde plaats van Bottas. Vooraan wilde Kimi Raikkonen graag voorbij aan Vettel, maar Ferrari stelde het belang in de WK-strijd centraal.

Lewis Hamilton wist geen aanval te plaatsen op Raikkonen, en gaf zijn positie terug aan Valtteri Bottas in de laatste ronde. Met nog vijf ronden was het gat naar de Mercedes gedicht, maar tot een aanval kwam het niet. Vooraan wat het Vettel die kon controleren en Raikkonen voorbleef.

Fernando Alonso scoorde een prachtige zesde positie voor McLaren, daar waar ook Stoffel Vandoorne met een tiende plaats zijn eerste punt van het seizoen scoorde. 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen