Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sebastian Vettel ziet terugkeer Kubica in de Formule 1 niet zitten

Het huidige Formule 1 seizoen stond bol van de veranderingen in de zin van nieuwe auto's en bredere banden. Voor 2018 draait het vooral om de werking van de Halo en hoe Robert Kubica het gaat doen als hij terugkeert natuurlijk.

In gesprek met Blick laat viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel in ieder geval weten dat het vooral een kwestie van wennen is wat betreft de Halo. "Het blijft natuurlijk een lastige situatie maar ik geloof wel dat als je er levens mee kunt redden, dat het dan nodig is. Ik ken de statistieken zo niet maar als je hiermee een zware blessure bij een coureur kunt voorkomen, dan is het gerechtvaardigd." "Natuurlijk ziet het er niet bepaald mooi uit maar dat is een kwestie van wennen. Net als het feit dat we iets in ons gezichtsveld hebben."

Tenslotte wordt Vettel ook nog gevraagd naar zijn mening over een mogelijke terugkeer van Robert Kubica in de koningsklasse van de autosport. Hier blijkt de Ferrari-coureur zo zijn bedenkingen bij te hebben. "Natuurlijk is het ontzettend tragisch wat hem is overkomen. Hij werd ook terecht gezien als een toekomstig wereldkampioen. Wat ik alleen niet begrijp, is waarom hij nu pas op een comeback aanstuurt. Waarom heeft hij dat niet eerder gedaan dan?" "Als hij terugkeert in de Formule 1 is dat voor hem natuurlijk een mooi verhaal. Aan de andere kant is het wel zo dat hij daarmee een jonge rijder de kans op een stoeltje in de Formule 1 ontneemt."

Viaplay
x
LIVE Sprint Shootout Formule 1 GP China 2024