Sebastian Vettel ziet terugkeer Kubica in de Formule 1 niet zitten

04 dec. 2017 15:00 Wanda Bisschop 0 reacties
Het huidige Formule 1 seizoen stond bol van de veranderingen in de zin van nieuwe auto's en bredere banden. Voor 2018 draait het vooral om de werking van de Halo en hoe Robert Kubica het gaat doen als hij terugkeert natuurlijk.

Sebastian Vettel ziet liever jong talent een kans krijgen in de Formule 1

In gesprek met Blick laat viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel in ieder geval weten dat het vooral een kwestie van wennen is wat betreft de Halo.

"Het blijft natuurlijk een lastige situatie maar ik geloof wel dat als je er levens mee kunt redden, dat het dan nodig is. Ik ken de statistieken zo niet maar als je hiermee een zware blessure bij een coureur kunt voorkomen, dan is het gerechtvaardigd."

"Natuurlijk ziet het er niet bepaald mooi uit maar dat is een kwestie van wennen. Net als het feit dat we iets in ons gezichtsveld hebben."

Tenslotte wordt Vettel ook nog gevraagd naar zijn mening over een mogelijke terugkeer van Robert Kubica in de koningsklasse van de autosport. Hier blijkt de Ferrari-coureur zo zijn bedenkingen bij te hebben.

"Natuurlijk is het ontzettend tragisch wat hem is overkomen. Hij werd ook terecht gezien als een toekomstig wereldkampioen. Wat ik alleen niet begrijp, is waarom hij nu pas op een comeback aanstuurt. Waarom heeft hij dat niet eerder gedaan dan?"

"Als hij terugkeert in de Formule 1 is dat voor hem natuurlijk een mooi verhaal. Aan de andere kant is het wel zo dat hij daarmee een jonge rijder de kans op een stoeltje in de Formule 1 ontneemt."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen