Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel: Zolang je snel genoeg bent, ben je niet te oud voor Formule 1'

Met zijn dertig jaar behoort Sebastian Vettel inmiddels tot één van de oudere coureurs van de Formule 1 grid. Toch maakt hij zich voorlopig nog geen zorgen dat hij te oud wordt voor de Formule 1.

De Duitser maakt zich in Bahrein op voor zijn 200e start in de Formule 1. Daarmee behoort hij tot één van de meest ervaren coureurs van de huidige lichting. Met vier wereldtitels op zak denkt de Ferrari-coureur nog lang niet aan stoppen. "Tegenwoordig ben je met 30 al één van de oudgedienden. Als je terugkijkt in de geschiedenis van de Formule 1 dan heb je bijvoorbeeld Juan Manuel Fangio die op zijn 30e nog niet eens in de Formule 1 reed." "Het is eigenlijk heel simpel: als je snel genoeg bent, dan ben je oud genoeg voor de Formule 1 en je bent niet te oud voor de Formule 1 zolang je snel genoeg bent."

Ondanks dat Vettel inmiddels 48 overwinningen behaalde, is ook de Duitser nog wel zenuwachtig zo vlak voor de race. "Na een paar jaar leer je met de opwinding en de spanning voor een race omgaan maar een gezonde spanning hoort erbij. Dat is ook waarom ik de Formule 1 zo geweldig vind. Dus ja, ik word nog steeds nerveus en opgewonden voor een race." Vettel draait inmiddels al heel wat jaartjes mee in de Formule 1 maar op de vraag van de organisatie van de GP van Bahrein of hij ergens spijt van heeft, antwoordt hij. "Nee, ik had de zaken niet anders aangepakt als ik had gekund. Het belangrijkste is dat je plezier hebt in wat je doet en dat je niet te ver vooruit moet kijken."

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"