© Twitter Sebastien Bourdais

Nieuwsoverzicht

Sebastien Bourdais: 'De Formule 1 leeft in haar eigen wereldje'

21 jan. 2018 09:15 Wanda Bisschop 0 reacties
In 2016 maakte de Amerikaanse renstal, Haas F1, haar debuut in de Formule 1. Toch betekende dat niet automatisch dat er ook een Amerikaanse coureur zijn opwachting maakte in de koningsklasse van de autosport.

Bourdais vindt dat Amerikaanse coureurs geen kans krijgen in de Formule 1

Volgens teambaas Steiner is daar wel een logische verklaring voor. Hij liet namelijk aan Autosport weten dat er geen geschikte Amerikaanse coureur was.

Steiner kreeg vervolgens bakken met kritiek over zich heen van Amerikaanse coureurs die zich zijn kritiek persoonlijk aantrokken. Ook voormalige Formule 1 coureur, Sebastien Bourdais, heeft geen goed woord over voor de uitspraken van Steiner en begrijpt de ophef van zijn collega's volledig.

Bourdais stond zelf 27 maal aan de start van een Formule 1 race voor het team van Toro Rosso maar moest in 2009 het veld ruimen na tegenvallende prestaties. Tegenwoordig is hij actief in de IndyCar.

Op de officiële site van Indy Car geeft hij zijn visie op de uitspraken van Steiner.

"Het is duidelijk dat Haas F1 geen Amerikaanse coureurs overweegt. De Formule 1 leeft echt in haar eigen wereldje. Je speelt dat spelletje mee of je telt gewoon niet mee. Ik begrijp dat Amerikaanse rijders de uitspraken van Steiner persoonlijk hebben opgevat omdat het gewoon niet eerlijk is, maar de Formule 1 is nooit eerlijk geweest."

"De F1 is inderdaad de top van de formulewagens en het is logisch dat ook Amerikaanse coureurs het willen proberen."

Bourdais laat vervolgens nog weten zich enigszins verantwoordelijk te voelen voor het beeld dat coureurs uit Amerikaanse raceklassen niet geschikt zijn voor de Formule 1.

"Het heeft mij vier kampioenschappen in de VS en de Formule 3000 gekost om een kans in de Formule 1 te krijgen. En dat droeg vervolgens niks bij want ik faalde! Voor mij was Alex Zanardi en ook hij deed het niet goed want hij scoorde in 1999 geen punten voor Williams. Het is zeker geen sprookje."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen