Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Seizoen van Verstappen: van Bahreinse masterclass tot woede in Hongarije

We zitten midden in de zomerstop en dat betekent dat we terugkijken op de eerste seizoenshelft. Wat maakte Max Verstappen allemaal mee? RacingNews365 vat zijn seizoen tot nu toe samen in vijf video's!

Verstappen FP1 Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Zeven overwinningen en een voorsprong van 78 punten op zijn naaste belager Lando Norris in de strijd om de wereldtitel. Het valt voorlopig de kant op van Max Verstappen. Maar zo makkelijk als het in het begin van het seizoen ging, zo eenvoudig gaat hij nu niet meer. In een vijftal video's neemt RacingNews365 je mee door de eerste 14 races van Verstappen in 2024.

Begin maart begint het Formule 1-seizoen in Bahrein en lijkt er nog geen vuiltje aan de lucht te zijn voor Verstappen en Red Bull. De Nederlander start met een absolute masterclass in het Midden-Oosten en geeft een duidelijke boodschap af aan de concurrentie. De dominante lijn van 2023 werd doorgetrokken en Verstappen pakte meteen weer de leiding in het WK.

Tekst loopt verder onder de video.

Ook Verstappen maakt fouten

Nadat Verstappen van de eerste vijf races er vier had gewonnen, zette McLaren een serieuze stap in Miami. Er werd een grote upgrade aangekondigd en het team uit Woking maakte daadwerkelijk een grote stap naar voren. Lando Norris profiteerde van een bijzondere safety car-situatie en zo werd Verstappen voor het eerst sinds Singapore vorig jaar verslagen op de baan.

Maar de Nederlander ging zelf ook in de fout. Hij schoot rechtdoor in de krappe chicane, reed een paaltje uit de grond en liep schade aan de vloer op. Het laat zien dat ook Verstappen fouten kan maken. Desondanks maximaliseerde hij het resultaat met een tweede positie.

Tekst loopt verder onder de video.

Zege wordt uit het vuur gesleept

In Imola en Canada wist Verstappen op knappe wijze de overwinning uit het vuur te slepen, terwijl hij er in Monaco niet aan te pas kwam met P6. In Spanje was de drievoudig wereldkampioen niet de snelste man op de baan, maar wist de snellere Lando Norris in de McLaren toch achter zich te houden.

Norris leek dus de snelheid te hebben om Verstappen voorbij te gaan, maar kwam aan het einde van de race pace tekort. Verstappen maakt in zulke situaties echt het verschil als coureur. Het is opvallend genoeg ook voorlopig zijn laatste GP-zege. In gesprek met Viaplay na afloop van de race in Spanje deelde hij ook zijn zorgen. 

Tekst loopt verder onder de video.

De touché

Het werd langzamerhand al duidelijk dat Norris de grootste uitdager zou gaan worden voor Verstappen in 2024. In Oostenrijk kwam dat het beste tot uiting, al leek Verstappen in eerste instantie onbedreigd naar de zege te gaan. Maar een slechte pitstop en een razendsnelle Norris zorgden alsnog voor een spannende slotfase.

De Brit probeerde al een paar keer voorbij te gaan aan Verstappen, maar dat kreeg hij niet voor elkaar. Uiteindelijk raakten de twee kemphanen elkaar en dat zorgde ervoor dat ze beiden werden uitgeschakeld voor de strijd om de zege. Het is ongetwijfeld een van de meest besproken incidenten van het jaar.

Tekst loopt verder onder de video.

Boordradio's in Hongarije

In Silverstone maximaliseerde de Nederlander het resultaat vervolgens met P2. De meest frustrerende race voor Verstappen kwam zeer waarschijnlijk daarna. De geïntroduceerde updates brachten Verstappen in Hongarije niet naar de nummer één positie en de strategie werkte van geen kanten. Het zorgde voor een zwaar geïrriteerde Verstappen op de boordradio en vooral zijn race-engineer Gianpiero Lambiase (GP) moest het ontgelden.

Door die mislukte strategie kwam hij tot twee keer toe achter Lewis Hamilton terecht. En tot overmaat van ramp clashten de twee rivalen met elkaar, waardoor hij uiteindelijk met P5 genoegen moest nemen. Maar vooral de boordradio's tegenover GP zullen menigeen lang bijblijven.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel