Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Sensationeel F3-debuut voor Nederlands toptalent in Bahrein

De 18-jarige Laurens van Hoepen, uitkomend voor het team ART Grand Prix, is tweede geworden tijdens de sprintrace in Bahrein. Daarnaast heeft hij de snelste raceronde gereden en dat in zijn eerste jaar als rookie in de Formule 3.

Van Hoepen Bahrein
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Op donderdag 29 februari werd de kwalificatie verreden voor de hoofdrace op zaterdag. De verschillen waren klein en de Nederlander wist zich als twaalfde te kwalificeren. Echter vindt er de dag voor de hoofdrace een sprintrace plaats, waarbij een reversed grid wordt toegepast binnen de top twaalf. Hierdoor kon Van Hoepen op poleposition starten tijdens de sprintrace.

Van Hoepen kende een goede start, maar zijn teamgenoot Nikola Tsolov was net iets beter weg en kon daarom in bocht één aan de buitenkant langs de Nederlander. De twee ART Grand Prix-coureurs sloegen een mooi gat met de coureurs achter hen in de eerste ronden. Van Hoepen slaagde er regelmatig in zijn Bulgaarse teamgenoot in te halen in bocht één dankzij de DRS. Echter, door het tweede DRS-stuk na de eerste bochten kon Tsolov weer voorbij de Nederlander komen.

Door de felle strijd in de DRS-zones konden de coureurs Lindblad en Fornaroli elkaar bijhouden. Hierdoor vonden er vanaf ronde dertien tot en met de laatste ronde (ronde 19) vele positiewisselingen plaats om de leiding. Uiteindelijk won Arvid Lindblad de race gemakkelijk met een voorsprong van maar liefst vijf seconden, mede omdat zijn banden in veel betere staat waren. Laurens van Hoepen wist nipt de tweede positie te behouden ten opzichte van Leonardo Fornaroli en behaalde hiermee zijn eerste podium in zijn rookiejaar in de Formule 3. Daarnaast reed hij ook de snelste raceronde.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo keihard gestraft na GP China