Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sensationele Max Verstappen pakt podium in GP Amerika

Max Verstappen kende een zeer indrukwekkende Formule 1 race in Amerika. De Nederlander sneed in zijn Red Bull als een warm met door de boter.

Max Verstappen begon als zestiende aan de Grand Prix van Amerika. In de eerste ronde pakte de Red Bull-coureur diverse plaatsen en ging als een warm mes door de boter. Na twee ronden kwam Verstappen al als elfde door. Dat werd na inhaalacties op Perez en Massa al snel een negende positie. Op zijn hardere supersofts noteerde Verstapppen uitstekende rondetijden. Sainz en Alonso waren de volgende slachtoffers, waarna het gat richting Ocon werd gedicht voor de zesde plaats. Nadat ook de Fransman werd verschalkt moest Max een gat van negen seconden dichten richting Raikkonen. De top vijf reed op de zachtere ultrasoft banden, maar Verstappen wist rondetijden te noteren die ongeveer gelijkwaardig waren. Teamgenoot Daniel Ricciardo viel in de zestiende ronde uit met een defecte motor.

Max Verstappen ging zelfs kort aan de leiding doordat de mannen voor hem hun eerste stop maakten. Ze kozen daarbij allemaal voor de soft banden. Lewis Hamilton pakte de leiding van de race terug in de 23ste ronde van de race. Een ronde later koos Verstappen ervoor om zijn enige stop te maken en wisselde naar de soft banden. Als vijfde had Max een achterstand van twaalf seconden op de derde plaats van Bottas. Verstappen was op zijn soft banden sneller dan Bottas en Raikkonen voor hem. Red Bull besloot om de Nederlander naar binnen te halen voor een setje van de supersoft om zo aan te vallen. Vettel volgde het voorbeeld en bleef Verstappen net voor. Bottas en Raikkonen reden door en Raikkonen wist eindelijk Bottas te passeren. Hierdoor werd het een strategisch gevecht. Vettel en Verstappen waren aanzienlijk sneller dan de twee Finnen. Met nog vijf ronden te gaan was het Vettel die Bottas te grazen had en een ronde later was het de beurt aan Verstappen die de vierde plaats overnam. Verstappen dichtte het gat met Raikkonen en plaatste een fantastische inhaalactie om de derde plaats te pakken! Waanzinnig!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi