Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sensationele pole voor Hamilton, Verstappen slechts zevende

Een regenbui in de slotfase van de kwalificatie zorgde voor een geweldig einde van de Belgische kwalificatie. Het team van Red Bull faalde wederom in de regen met een zevende positie voor Verstappen.

Het eerste deel van de kwalificatie kende geen verrassingen. Vooraan waren het de teams van Ferrari en Mercedes die eenvoudig doorgingen naar Q2. Raikkonen was op zijn setje soft banden liefst zes tienden sneller dan Max Verstappen die de vijfde tijd noteerde.

Zeer pijnlijk was de twintigste en laatste plaats van thuisrijder Stoffel Vandoorne. Afvallers in Q1 waren: Sainz, Alonso, Sirotkin, Stroll en Vandoorne. In Q2 monteerden alle coureurs de supersoft band en ging het tempo verder omhoog. Met een 1.41,5 was het Vettel die de snelste tijd noteerde. Max Verstappen gaf in zijn Red Bull liefst negen tienden toe op de snelste tijd, maar ging probleemloos door naar Q3. Afvallers in Q2: Gasly, Hartley, Leclerc, Ericsson en Hülkenberg.

In de allesbeslissende Q3 gingen de hemelsluizen ineens vol open. De kwalificatie werd daardoor ongekend spannend en plots lagen er ook kansen voor Max Verstappen. Het was continu stuivertje wisselen voor de eerste posities doordat de hevige regenbui van korte duur was. Hamilton kiemde zijn strategie goed uit en pakte de pole voor Vettel. IJzersterk was het optreden van Force India met P3 voor Ocon en P4 voor Perez. Red Bull zakte weer door het ijs, door in de slotminuten niet op de baan te zijn. Verstappen en Ricciardo kwamen niet verder dan P7 en P8.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"