Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sergey Sirotkin ligt niet wakker van term 'pay driver'

Nog een paar weken en dan barst het Formule 1 geweld weer los. Onder meer Sergey Sirotkin zien we dan als nieuwkomer op de grid. Net al zijn teamgenoot Lance Stroll mag ook Sirotkin bewijzen dat hij niet alleen vanwege zijn sponsors in de Formule 1 is terechtgekomen.

Sergey Sirotkin deed samen met Robert Kubica een gooi naar het felbegeerde stoeltje bij het team van Williams. De renstal koos uiteindelijk voor de Rus onder de noemer dat Sirotkin tijdens de test sneller was geweest dan zijn Poolse concurrent. Velen vermoeden echter dat zijn Russische sponsors de doorslag hebben gegeven. Zelf ligt Sirotkin hiervan niet wakker. Aan de Russische Radiozender Sport FM vertelt hij namelijk het volgende. "Ik besteed totaal geen aandacht aan de term 'pay driver'. Mensen schrijven van alles maar waar halen ze hun informatie vandaan? Als je iets weet en je kunt dat onderbouwen met feiten, doe dat dan."

Ook vraagt de radiozender hem naar zijn mening over het afschaffen van de grid girls. "Als je op de grid staat, denk je totaal niet aan de grid girls. Het is dat jullie mij dit nieuws nu melden maar anders was het mij straks bij de races niet eens opgevallen." "Ik begrijp zowel de voor- als tegenstanders wel. Maar als coureur denk ik niet dat het ook maar enig invloed heeft op de rijders."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"