Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Sergey Sirtokin verslaat Kubica in strijd om laatste F1-stoeltje Williams'

Volgens diverse partijen gaat Sergey Sirtokin naar Williams. De Russische coureur zou een contract voor twee seizoenen hebben getekend. Dit betekent dat het sprookje van Robert Kubica definitief voorbij is.

Het Formule 1 team van Williams heeft officieel nog één stoeltje vrij. Het laatste vrije stoeltje in de F1 voor dit seizoen. Robert Kubica en Sergey Sirotkin waren de twee grootste kanshebbers op dit stoeltje. Williams lijkt daarbij nu definitief gekozen te hebben voor het jonge talent en zijn Russische miljoenen. Sirotkin wordt gesteund door de Russische SMP-bank en de broers Boris en Arkady Rotenberg, die weer goed bevriend zijn met de Russische president Vladimir Poetin.

Volgens de geruchten heeft Sirotkin een tweejarig contract getekend, waarbij Williams jaarlijks een bedrag van liefst 15 miljoen euro bijgeschreven krijgt. Mocht Sirotkin gepresenteerd worden dan valt de droom van Robert Kubica definitief in duigen. De Pool werkte hard aan een comeback en leek tot eind november de kanshebber voor het stoeltje bij Williams. Vraagtekens omtrent zijn performance zorgden ervoor dat er geen deal kwam. Het Formule 1 team van Williams heeft nog niet gereageerd op de laatste geruchten. Wel geeft het aan dat het in januari de opvolger van Felipe Massa presenteert.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi