'Sergey Sirtokin verslaat Kubica in strijd om laatste F1-stoeltje Williams'

03 jan. 2018 09:01 Ruud Dimmers 0 reacties
Volgens diverse partijen gaat Sergey Sirtokin naar Williams. De Russische coureur zou een contract voor twee seizoenen hebben getekend. Dit betekent dat het sprookje van Robert Kubica definitief voorbij is.

Kiest Williams voor de Russische miljoenen?

Het Formule 1 team van Williams heeft officieel nog één stoeltje vrij. Het laatste vrije stoeltje in de F1 voor dit seizoen. Robert Kubica en Sergey Sirotkin waren de twee grootste kanshebbers op dit stoeltje. 

Williams lijkt daarbij nu definitief gekozen te hebben voor het jonge talent en zijn Russische miljoenen. Sirotkin wordt gesteund door de Russische SMP-bank en de broers Boris en Arkady Rotenberg, die weer goed bevriend zijn met de Russische president Vladimir Poetin.

Volgens de geruchten heeft Sirotkin een tweejarig contract getekend, waarbij Williams jaarlijks een bedrag van liefst 15 miljoen euro bijgeschreven krijgt. 

Mocht Sirotkin gepresenteerd worden dan valt de droom van Robert Kubica definitief in duigen. De Pool werkte hard aan een comeback en leek tot eind november de kanshebber voor het stoeltje bij Williams. Vraagtekens omtrent zijn performance zorgden ervoor dat er geen deal kwam.

Het Formule 1 team van Williams heeft nog niet gereageerd op de laatste geruchten. Wel geeft het aan dat het in januari de opvolger van Felipe Massa presenteert.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen