© Force India F1 Team

Nieuwsoverzicht

Sergio Perez: "De Halo had al levens kunnen redden'

28 jul. 2017 09:15 Wanda Bisschop 0 reacties
Eerder deze week bracht de FIA het nieuws naar buiten dat met ingang van 2018 de Halo verplicht is. Ondanks dat veel teams, coureurs en ook de fans duidelijk hun ongenoegen lieten blijken, drukte de FIA de Halo er door. Niet alle coureurs zijn er echter op tegen.

Sergio Perez vindt de Halo een aanwinst voor de Formule 1

Tijdens de persconferentie voorafgaande aan het raceweekend in Hongarije werden de coureurs natuurlijk gevraagd naar hun mening over de Halo. Onder de Formule 1 rijders is de mening over de Halo nogal verdeeld. De tegenstanders, waaronder Max Verstappen en de beide Haas coureurs, zien de Halo echt niet zitten en stellen juist dat gevaar bij de Formule 1 hoort.

Andere coureurs waaronder Force India rijder Sergio Perez zijn juist een groot voorstander van het verbeteren van de veiligheid.

"Ik ben absoluut een voorstander van de Halo. Wat mij betreft staat de veiligheid van de coureurs altijd voorop."

Volgens Perez had de FIA een dergelijk systeem al veel eerder moeten introduceren.

"Als dit systeem een jaartje of zes, zeven geleden al was geïntroduceerd, dan had het zeker weten levens kunnen redden."

Over één ding zijn de coureurs het wel met elkaar eens. Namelijk dat er nog veel moet worden onderzocht voordat de Halo zijn intrede doet in 2018.

"Er moet natuurlijk nog het nodige worden gedaan. De teams moeten de komende periode het systeem gaan verbeteren en natuurlijk moet er ook gewerkt worden aan de vormgeving van de Halo."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen