© Force India F1 Team

Nieuwsoverzicht

Sergio Perez: 'Ooit krijg ik de kans bij een topteam'

16 jan. 2018 08:33 Rik Alkema 1 reacties
De vraag is of Sergio Perez ooit nog de kans krijgt bij een topteam. De Mexicaan kreeg in 2013 de kans bij McLaren, maar dat werd geen succes. Na zijn overstap naar Force India in 2014 is Perez echter elk jaar beter geworden en werd hij al twee keer 'best of the rest'. Perez zelf denkt dan ook dat hij ooit wel weer een kans krijgt bij een topteam.

Sergio Perez overtuigt van eigen kunnen

Dit seizoen en vorige seizoen eindigde Sergio Perez als zevende in de eindstand en was hij de eerste coureur achter de zes coureurs die bij een topteam rijden.

Daarmee laat hij al twee jaar op rij zien dat hij over veel kwaliteit beschikt. Perez gelooft er dan ook in dat hij ooit zijn kans krijgt bij een topteam.

"Ik ben compleet als mens en coureur. Ik ben er helemaal klaar voor als de kans zich voordoet en die kans zal zich ooit gaan voordoen", zegt Perez zelfverzekerd tegen Motorsport.com.

"Ik geloof dat ik bij een topteam kan rijden. Ooit zal die kans komen."

In 2013 kreeg Perez al de kans bij McLaren, dat destijds nog meedeed om de overwinningen. Dat mislukte echter en daarop besloot Perez naar Force India te verhuizen.

Gevraagd of hij daar spijt van heeft, antwoordt hij: "Ik heb er wel spijt van als ik nooit meer de kans krijg bij een topteam. Maar je kan er niet veel aan doen."

Komend seizoen wordt cruciaal voor Perez. In 2019 lopen er diverse contracten vrij en komen er, zoals het er nu naar uitziet, bij elk topteam een zitje vrij.

Dat beseft Perez zich ook. "2018 wordt een heel belangrijk jaar. In 2019 komen er zitjes vrij en in de Formule 1 kijkt men vaak naar je prestaties van de afgelopen jaren."

"En ik denk dat ik het de laatste jaren goed gedaan heb", aldus Perez.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen