© Force India F1 Team

Nieuwsoverzicht

Sergio Perez stevent af op contractverlenging bij Force India

21 jul. 2017 08:22 Ruud Dimmers 0 reacties
Force India coureur Sergio Perez wil graag de stap maken naar een van de topteams. Ondanks de aflopende contracten van Bottas, Vettel en Raikkonen lijkt de rijdersmarkt voor volgend seizoen behoorlijk op slot te zitten. Er lijkt weinig anders op te zitten voor Perez dan zijn contract bij Force India te verlengen.

Gedroomde stap naar een topteam lijkt wederom uit te blijven voor Perez

Force India kent wederom een sterk seizoen, waarin het de vierde positie in het WK bezet. Het gat met de topteams is echter gigantisch. In veel races geeft het team twee seconden per ronde toe en podiumplaatsen werden er nog niet gescoord. 

Perez presteert wederom constant, maar heeft de jonge Esteban Ocon in zijn nek hijgen. De gedroomde stap naar Ferrari lijkt uitgesloten en de interesse van Renault is niet concreet.

Teambaas Mallya laat weten dat hij graag verder wil met Perez.

"Hij is bij ons in de beste handen en ik denk dat hij dat waardeert," vertelt hij aan Auto Motor und Sport.

"We zijn met Sergio in gesprek over het verlengen van. Als ik een nieuwe coureur aan moet trekken dan neem ik daar lang de tijd voor, maar als ik kan verlengen met een van de huidige coureurs dan wil ik dat graag snel afronden. Checo is een erg getalenteerd en ervaren coureur. Ik ben er blij mee dat Esteban hem pusht."

Welke reden heeft een coureur om bij ons weg te gaan?
Mallya
© Force India F1 Team

"Ik geloof erin dat mijn coureur blij zijn binnen het team. We geven ze een goede auto om in te reden. Als er een Ferrari of Mercedes stoeltje vrij is dan zullen ze die kans natuurlijk met beide handen aangrijpen," zegt een realistische Mallya.

"Dan ga ik ook niet dwarsliggen, maar los van de topteams denk ik dat wij de beste auto hebben. We geven onze coureurs een omgeving waarin ze zichzelf comfortabel voelen en kunnen genieten van het team, de collega's en het samenwerken. Welke reden zou er dan nog zijn om weg te gaan?

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen