Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sergio Perez vindt Halo 'moedige en noodzakelijke' maatregel

Het Formule 1-seizoen 2018 moet nog beginnen, maar het meest besproken onderdeel van volgend seizoen is nu al bekend. De Halo doet volgend seizoen zijn intrede en de meningen over de cockpitbescherming lopen flink uiteen. Hoewel de meeste coureurs de Halo niks vinden, is Sergio Perez erg enthousiast.

De Halo is inmiddels het meest gehate onderdeel van de nieuwe 2018-bolides. Zowel fans, coureurs als ontwerpers hebben zich tegen de extra cockpitbescherming gekeerd, maar de FIA houdt haar poot stijf. De Halo komt er hoe dan ook en dus kan je er maar beter het beste van maken, is de mening van Sergio Perez. "De Halo beïnvloedt onze aerodynamica zeer sterk, maar dat is voor iedereen hetzelfde" , aldus een nuchtere Perez. "Het creëert extra veiligheid en dat is nooit verkeerd. Na drie of vier wedstrijden zijn we er al aan gewend."

"Ik denk dat we met de Halo in de autosport al meerdere levens hadden kunnen redden de afgelopen jaren" , vervolgt Perez. "We moeten trots zijn dat de Formule 1 de eerste klasse is die deze stap durft te zetten." Perez is dus wel te spreken over de Halo. Hij vindt de cockpitbescherming een goede beslissing van de FIA, al ziet het er niet zo mooi uit. "Ik vind het een moedige en noodzakelijke beslissing van de FIA, ook al ziet het er niet uit." "Ik hoop dat na een paar wedstrijden niemand er meer over praat en het een spannend seizoen wordt volgend jaar" , aldus Perez.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'