Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Seriewinnaar Verstappen wil zijn tegenstanders echt vernietigen'

De honger van Max Verstappen naar meer GP-zeges en meer wereldtitels in de Formule 1 lijkt nog lang niet gestild. Tom Clarkson vergelijkt Verstappen met Fernando Alonso ten tijde van diens wereldtitels in 2005 en 2006. "Max is een seriewinnaar".

Er staan inmiddels al 37 GP-zeges achter de naam van Max Verstappen. Van de laatste 25 races won de Nederlander er liefst 17 en vorig jaar vestigde hij nog een record met de meeste overwinningen in een enkel seizoen. Volgens Tom Clarkson, presentator van de persconferenties in de Formule 1, is er geen enkele coureur in de Formule 1 die aan het sterke verlangen van Verstappen naar overwinningen kan tippen. "Ik heb nog nooit een autocoureur ontmoet die zo hongerig is naar succes als Max Verstappen", zegt Clarkson in de F1 Nation -podcast. "Hij wil niet alleen winnen. Hij wil de mensen om hem heen vernietigen, zijn naaste concurrenten. De race in Saoedi-Arabië was hiervoor een klassiek geval. Hij begon de race als vijftiende, reed een briljante GP om als tweede te eindigen en toch was hij na de race echt teleurgesteld. 'Ik ben hier niet om als tweede te eindigen'. Zoveel andere mensen zouden dat een geweldig weekend hebben gevonden", zegt Clarkson.

Concurrentie blijft achter

De presentator maakt onder meer de vergelijking met Verstappens teamgenoot Sergio Perez. "Kijk naar Perez afgelopen weekend in Melbourne. Hij start in de pitstraat, hij komt tot de vijfde plaats en hij was echt gelukkig." Volgens Clarkson zijn heus wel meer rijders competitief, maar die blijven toch achter bij Verstappen. "Ja, Lewis Hamilton is enorm competitief, natuurlijk is hij dat. Net als Charles Leclerc. Maar er is een meedogenloosheid bij Max die ik niet zie bij de andere jongens. Hij is gewoon een seriewinnaar. Zolang die Red Bull competitief is, zal Max blijven winnen. Hij is één van die jongens die niet verveeld raakt van het winnen. Hoe meer hij wint, hoe meer hij die zeges en titels wil hebben."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"