Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Serradori ontzegt Alonso eerste etappezege in Dakar Rally

Fernando Alonso heeft zijn beste dag in Dakar Rally tot nu toe erop zitten. De debuterende Spanjaard snelde in zijn Toyota naar de tweede tijd in de achtste etappe.

Alonso etappe 7
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © DPPI Media

Fernando Alonso hield vandaag in de etappe rond Wadi Al Dawasir alle grote Dakar-kanonnen, mannen die al jaren ervaring hebben met de woestijnrally, achter zich. Helaas voor hem was er nóg een outsider die goed presteerde en net iets sneller was. De dagzege ging met vier minuten verschil dan ook naar de relatief onbekende Fransman Mathieu Serradori.

De top drie van het dagklassement werd gecompleteerd door Orlando Terranova, gevolgd door Giniel de Villiers, Yazeed Al Rajhi en Jakub Przygonski. De Nederlandse troef Berhard ten Brinke werd zevende, nadat hij bij het tweede waypoint nog als snelste doorkwam.

Klassementsleider Carlos Sainz verloor vroeg in de etappe veel minuten, die hij later niet meer goed zou maken. Ondanks een binnenkomst op bijna twintig minuten van Serradori, behoudt hij de leiding in het algemeen klassement, al heeft hij wel wat terrein prijs moeten geven op de nummer twee, Nasser Al-Attiyah. Stephane Peterhansel blijft de nummer drie.

Bernhard ten Brinke vinden we terug op de achtste plaats in het algemeen klassement op +01:07.00, terwijl teamgenoot Fernando Alonso met zijn goede optreden vandaag de top tien binnen is gekomen.

Auto-klassement Dakar Rally 2020

# Coureur Merk Verschil
1. Sainz Mini -
2. Al-Attiyah Toyota +00:06.40
3. Peterhansel Mini +00:13.09
4. Al Rajhi Toyota +00:32.25
5. Terranova Mini +00:43.02
6. De Villiers Toyota +00:53.12
8. Ten Brinke Toyota +01:07.00

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'