Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Silly season-update Formule 1: wie rijdt waar in 2019?

De Formule 1-coureur genieten van vier weken vakantie, alvorens zij zich opmaken voor de laatste negen races van dit seizoen. Met het verstrijken van de maanden krijgt de grid voor 2019 steeds meer vorm.

Racingnews365 neemt per team de rijderssituatie voor 2019 door. Diverse coureurs zijn al bevestigd, of hebben een doorlopend contract. In de top geen verrassingen, maar in de subtop des te meer. Mercedes: Het succesvolle team houdt vast aan Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. Hamilton verlengde zijn contract tot en met 2020, waarna de algehele verwachting is dat hij zijn helm aan de wilgen hangt. Bottas tekende een nieuwe éénjarige deal. Ferrari: Sebastian Vettel staat nog tot en met 2020 onder contract bij de Scuderia . Wie wordt zijn teamgenoot? Mag Kimi Raikkonen toch nog een jaar langer blijven, of durft Ferrari het aan om Charles Leclerc in het diepe te gooien? Onze verwachting is dat Raikkonen nog één jaar langer mag blijven. Red Bull: Max Verstappen heeft een doorlopend contract tot en met 2020. Teamgenoot Daniel Ricciardo moet alleen zijn krabbel nog zetten onder een nieuwe deal die hem ook tot en met 2020 aan de Bulls verbindt. De grootste verandering voor het team is de komst van Honda als motorleverancier. Een gewaagde keuze, maar Red Bull heeft niets te verliezen. Force India: Financiële problemen en een op handen zijnde overname, maken de toekomst van het team onzeker. Niet dat Force India wegvalt, maar wel wie het over gaat nemen en wat dat betekent voor de coureurs. Sergio Perez heeft een doorlopend contract en Esteban Ocon vertrekt, maar wie wordt de teamgenoot van de Mexicaan? Lance Stroll staat op poleposition, mits zijn vader een cheque uitschrijft. Renault: Het fabrieksteam krijgt steeds verder vorm en heeft de stijgende lijn te pakken. Nico Hülkenberg rijdt ook volgend seizoen voor het Franse team, maar krijgt Esteban Ocon als teamgenoot. Daarmee heeft Renault wat het graag wilde: Een Franse coureur. De deal wordt binnen enkele weken wereldkundig gemaakt.

Haas: Dit jaar een van de positieve verrassingen als team en zeker met Kevin Magnussen achter het stuur. De Deen rijdt ook in 2019 voor het Amerikaanse team. Wie zijn teamgenoot wordt is nog onbekend, maar de dagen van Grosjean lijken te zijn geteld. Charles Leclerc is de grootste kanshebber voor zijn positie. Williams: Geld zal ook in 2019 de doorslag geven. Titelsponsor Martini zwaait af en ook Lance Stroll lijkt te vertrekken met de miljoenen van vader Lawrence. Daarmee lijkt Sergey Sirotkin zeker te zijn van diens positie. Mercedes wil graag junior George Russell bij het team stallen, in ruil op extra technische support, waaronder korting op de motoren en een Mercedes-versnellingsbak. Toro Rosso: Pierre Gasly bevestigde dit seizoen zijn talent en rijdt ook volgend jaar voor het team. Publiek geheim is dat Brendon Hartley het seizoen af mag maken, maar daarna zijn koffers kan pakken. Kanshebbers voor zijn positie van Red Bull-junior Daniel Ticktum en Lando Norris. Laatstgenoemde staat bij McLaren onder contract, maar Red Bull heeft er veel voor over om hem los te weken. Honda wil graag een Japanse F1-coureur, maar het probleem is dat jeugdige Japanners te weinig punten verzameld hebben om in aanmerking te komen voor een superlicentie. McLaren: Dit seizoen staat in het teken van een reorganisatie. De MCL33 brengt, ondanks de komst van Renault, niet de gedroomde successen en koppen rollen binnen het technische hart van het team. Qua rijders zal alles afhangen van het besluit van Fernando Alonso: Stopt hij met de F1 of niet? Zeer waarschijnlijk, maar nog niet officieel, is dat Carlos Sainz naar McLaren vertrekt. Mocht Alonso vertrekken dan gaat de strijd tussen lieveling Lando Norris en Stoffel Vandoorne. Mocht McLaren het te vroeg vinden voor Norris om in te stappen, dan heeft de Belg goede papieren voor nog één seizoen bij het Britse team. Sauber: De verrassing van 2018! Charles Leclerc vertrekt en ook de positie van Marcus Ericsson staat onder druk. Ferrari wil Antonio Giovinazzi onderbrengen bij het team en zijn positie lijkt gegarandeerd. Sauber kan wel eens de redding worden van Romain Grosjean, wiens rol bij Haas uitgespeeld is. Zijn ervaring kan een belangrijke rol spelen binnen het team.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi