© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Silly Season: Fernando Alonso naar Williams?

26 aug. 2017 12:31 Rik Alkema 0 reacties
Er zijn nog genoeg stoeltjes te verdelen voor het komende seizoen en dus draait de geruchtenmolen op volle toeren. Het nieuwste gerucht dat vanuit de paddock op Spa-Francorchamps komt is een opmerkelijke. Fernando Alonso wordt gelinkt aan een stoeltje bij Williams en zou zelfs al een stoeltje aangeboden hebben gekregen van het team.

'Fernando Alonso krijgt stoeltje aangeboden bij Williams'

Meestal zijn het de achterhoede teams die hun kaarten bij de borst houden tot het laatste moment en hun coureurs zeer laat bekend maken, omdat ze meestal afhankelijk zijn van investeerders. Maar dit seizoen doet ook het team van Williams mee aan die trend. Nog altijd zijn er geen coureurs geconfirmeerd voor volgend seizoen.

Om mee te kunnen doen in de subtop heeft Williams echter een groot budget nodig. Lawrence Stroll, de vermogende vader van Lance Stroll, kan dat budget goed opkrikken. Het lijkt dan ook voor de hand te liggen dat Lance Stroll nog een jaartje bij Williams mag blijven, al zijn de prestaties nog niet om over naar huis te schrijven.

Felipe Massa valt daarbij ook wat tegen dit seizoen. De 'mentor' van Lance Stroll heeft het team nog niet op sleeptouw kunnen nemen en dat zorgt ervoor dat het team er zorgwekkend voor staat halverwege het seizoen. 

Een logische volgende stap is dus Felipe Massa vervangen door iemand die het team, inclusief Lance Stroll, wél op sleeptouw kan nemen. Volgens de laatste geruchten moet die persoon dus Fernando Alonso zijn, die het al een tijd niet naar zijn zin heeft bij McLaren-Honda.

Op papier zou het een goede stap voorwaarts zijn voor Alonso, maar in de praktijk lijkt het eerder een stap achterwaarts. McLaren begint eindelijk een beetje op stoom te raken, terwijl Williams al een paar wedstrijden in het achterveld rijdt.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen