© Populous

Nieuwsoverzicht

Silverstone loopt duizendste Formule 1-Grand Prix mis

16 mei 2018 12:45 Koen Bakker 0 reacties
De Formule 1 hield zijn allereerste Grand Prix in 1950 in Engeland, en de Formule 1 wilde ook de duizendste race ooit aan Silverstone geven volgend seizoen. Die eer loopt het circuit mis.

China krijgt duizendste Formule 1-Grand Prix toegewezen

De duizendste Grand Prix zal in april plaatsvinden, maar in die tijd van het jaar zijn de weersomstandigheden in Engeland niet optimaal zijn voor een race. De eer gaat dus niet naar Silverstone.

Tegenover Sky F1 vertelt de commerciële baas van de F1 Sean Bratches dat Silverstone erfgoed is voor de Formule 1: "Het was de thuisbasis van de eerste GP. Daar is het allemaal begonnen."

"We hebben de duizendste Grand Prix volgend seizoen in april. Die eer wilden we aan Silverstone geven. Na een gesprek met John Grant, de voorzitter van de BRDC, was de conclusie helaas dat de weersomstandigheden in april alles behalve optimaal zullen zijn."

De duizendste Grand Prix zal nu gehouden worden in China. "Het is daar natuurlijk ook geweldig om te racen. Het is prima om daar ons jubileum te vieren, omdat China deel uitmaakt van onze toekomst."

Bratches kondigt aan dat er allerlei activiteiten zullen komen omtrent het grote Formule 1-feest. "Het hele seizoen 2019 zal in het teken staan van deze ongelooflijke mijlpaal. We zullen door het jaar heen allerlei evenementen organiseren om dat jubileum te vieren."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen