© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

'Silverstone verdwijnt van de Formule 1 kalender'

02 jul. 2017 21:10 Rik Alkema 0 reacties
Dit jaar en ook in 2018 wordt de GP van Groot-Brittannië nog verreden op het circuit van Silverstone. De kans wordt echter steeds groter dat met ingang van 2019 deze klassieker verdwijnt van de Formule 1 kalender.

Kans wordt steeds groter dat Silverstone verdwijnt

Al langere tijd geeft de British Racers Drivers Club, de eigenaren van Silverstone, aan dat het niet langer haalbaar is om een Formule 1 race te organiseren. In 2010 sloot de BRDC een nieuw contract af met de toenmalige eigenaar van de Formule 1, Bernie Ecclestone. Het contract begon met 12 miljoen pond maar in 2027 moet de BRDC dan al 27 miljoen pond afdragen. Deze kosten stijgen de organisatie nu naar het hoofd.

In het contract staat een clausule waarbij het contract tussentijds na 2018 kan worden ontbonden. De signalen worden nu steeds sterker dat de BRDC hiervan gebruik gaat maken.

In het programma Mail on Sunday vertelde directeur Walker van het BRDC het volgende.

"Zeer waarschijnlijk zijn wij genoodzaakt om de clausule in te roepen. Het is niet de fout van Liberty Media en zij willen ons ook helpen, maar het is kort dag. Wij zullen met hen om tafel gaan zitten om een plan voor de toekomst te maken."

"Zeer waarschijnlijk zijn wij genoodzaakt om de clausule in te roepen
Directeur Silverstone

Lewis Hamilton pleitte eerder deze week nog voor het behoud van Silverstone. De drievoudige wereldkampioen kan zich maar moeilijk voorstellen dat deze klassieker ontbreekt.

"Er moet wel een Grand Prix in Groot-Brittannië zijn, dit is de belangrijkste race van het jaar!

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen