Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Williams

Sirotkin: "Geen leedvermaak door falend Williams"

Sergey Sirotkin reed in 2018 voor het Formule 1-team van Williams, maar verloor zijn stoeltje aan Robert Kubica. Ondanks dat de Rus een wrang gevoel overhield aan de manier waarop het team hem behandelde, koestert hij geen wrok.

Lange tijd ging Sergey Sirotkin er vanuit dat hij in 2019 de teamgenoot van George Russell bij Williams zou worden. De onzekere financiële en sportieve positie van het team zorgden ervoor dat sponsor SMP Racing twijfelde aan de toekomstplannen van het Britse team.

In 2019 worstelt het team van Williams op alle vlakken: de auto is veel te langzaam, de organisatie instabiel en veel hoop voor de toekomst is er ook niet. Ondanks de moeizame positie van Williams had Sirotkin graag voor het team geracet.

"Ik heb nooit het gevoel gehad blij te zijn om niet te rijden. Als coureur wil je altijd rijden, wil je vechten. Zelfs als je in de langzaamste auto van de grid plaats moet nemen, wil je nog altijd dolgraag racen", laat de Rus aan Motorsportweek weten.

"We mogen niet vergeten dat Williams veel tekort komt ten opzichte van de topteams, maar deze auto's zijn nog altijd de snelste in de historie van de Formule 1. Ik zou dan ook graag voor ze racen. Veel mensen vragen me of ik blij ben dat ik niet race, maar dat ben ik niet. Ik wil op de grid staan, dat doe ik veel liever dan vanaf de zijlijn toekijken."

Forbidden

Weddenschappen Williams

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking F1 zet streep door de vierde race van 2023