Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sirotkin neemt deel aan Formule E-testdag in Marrakech

Aan de start tijdens Formule 1-races verschijnt Sergey Sirotkin in 2019 niet, maar vervelen hoeft de 23-jarige Rus zich niet. Over ruim een week is hij aanwezig als rijder tijdens de tweede in-season testdag, deze wordt gehouden op het Circuit International Automobile Moulay el Hassan in Marrakech. Sirotkin kruipt achter het stuur van een van de wagens van Mahindra.

Mahindra neemt tijdens de tweede ePrix van het seizoen 2018-19 deel via de Belg Jérôme d'Ambrosio en de Duitse voormalig Formule 1-coureur Pascal Wehrlein. De laatstgenoemde maakt zijn Formule E-debuut in Marokko, nadat hij de seizoensouverture in Saudi-Arabië over moest slaan wegens contractuele perikelen met voormalig werkgever Mercedes.

Sirotkin zal samen met Mahindra's Belgische ontwikkelingsrijder Sam Dejonghe het testwerk voor zijn rekening nemen. Wie er voor de rest te bewonderen zijn tijdens de testdag in Marrakech is nog niet bekend, behalve dan dat Jamie Green in een Audi zal stappen. De voormalig Formule 3-tegenstander van Lewis Hamilton en Nico Rosberg (die overigens werden verslagen door Green) krijgt een testdagje cadeau van zijn Duitse werkgever. Nyck de Vries reed vorig jaar nog voor Audi tijdens de testdag in Marrakech, of hij dat dit jaar wederom gaat doen is nog niet bekend. Nico Müller is overigens de vaste testrijder van het Audi Formule E-team.

Felix Rosenqvist in actie voor Mahindra tijdens de Formule E-ouverture in Ad Diriyah, 15 december jongstleden

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'