© Williams F1

Nieuwsoverzicht

Sirotkin reist met dubbel gevoel naar thuisrace in Rusland: "Wordt druk"

26 sep. 2018 07:45 René Oudman 0 reacties
Voor het Formule 1-seizoen van 2017 ten einde was gekomen, moest er afscheid worden genomen van de enige Russische coureur uit het startveld. Daniil Kvyat werd geslachtofferd door Toro Rosso en zodoende verdedigde niemand de kleuren van het grootste land ter wereld in de slotfase van vorig jaar.

Doordat Sergey Sirotkin in maart van dit jaar zijn debuut mocht maken in de koningsklasse van de autosport, staat er in 2018 een nieuwe Rus aan de start. Sirotkin maakt zich na vijftien zeer wisselvallig verlopen races op voor zijn allereerste thuisrace in de Formule 1.

Komend weekend is het Sochi Autodrom in Zuidwest-Rusland strijdtoneel voor het vervolg van het F1-kampioenschap van 2018. Sirotkin laat in de officiële voorbeschouwing van werkgever Williams weten uit te zien naar zijn eerste thuisrace, maar tegelijkertijd ook een dubbel gevoel te hebben.

"Een thuisrace rijden is altijd leuk, maar zoals altijd in het leven zijn er voordelen en nadelen. Het is geweldig om voor tienduizenden Russen actief te zijn aangezien ik veel steun krijg vanuit mijn land, maar aan de andere kant zal het een ontzettend druk weekend worden", meent Sirotkin.

"Intens is het juiste woord, ik heb meer verantwoordelijkheden dan normaal gesproken het geval is. Het zal niet eenvoudig worden om mijn energie en tijd te verdelen én op mijn allerbest te presteren. Dat gezegd hebbende moet ik toegeven dat dit een weekend is waar ik ontzettend naar uitkijk, al weet ik dat het niet makkelijk gaat worden."

Sirotkin wist tot dusver precies één WK-puntje te scoren, door tiende te worden in Italië. Of de Rus dat ene puntje daadwerkelijk mag behouden moet nog blijken, aangezien de diskwalificatie van Romain Grosjean (die eigenlijk zesde werd) nog moet worden behandeld voor het International Court of Appeal. Mocht Grosjean zijn zesde plaats terugkrijgen, dan zakt Sirotkin terug naar P11 en verliest hij zijn punt.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen