Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sirotkin: 'Zal mijn criticasters hun ongelijk bewijzen'

Sergey Sirotkin is overtuigd van zijn eigen kunnen. Mocht hij echter zijn eigen verwachtingen niet waar kunnen maken, dan zal hij zelf de conclusie trekken dat hij niet thuishoort in de Formule 1.

Sergey Sirotkin staat aan de vooravond van zijn eerste Formule 1-seizoen. Een warm welkom kreeg hij niet, want hij werd door velen direct als 'pay driver' gelabeld. Het is een term die suggereert dat iemand niet op basis van zijn talent in de koningsklasse van de autosport zit. Maar de 22-jarige Rus is dat verhaal nu wel een beetje beu. Ondanks dat hij naar verluidt 15 miljoen meeneemt van SMP Racing, ziet hij zichzelf niet als een pay driver.

" Ik weet wat ik waard ben en ik weet evengoed wat mijn zwaktes zijn" , zo laat Sirotkin weten in gesprek met F1i.co m. "Ik ben niet van plan verstoppertje te spelen. Als ik niet goed genoeg ben, zal ik de eerste zijn om dat te erkennen en aan te geven dat ik inderdaad niet in dit wereldje hoor." "Maar zover gaat het niet komen. Ik zal het ongelijk van mijn criticasters bewijzen" , aldus de strijdlustige Sirotkin, die in een gelijkwaardige test Robert Kubica te snel af was en daarmee zijn F1-zitje veiligstelde.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"