Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Slachtoffer Alonso breekt een lans voor Ferrari na 'zware' straf Sainz

Voor Fernando Alonso maakte het uiteindelijk niet uit. Bij de laatste herstart in de GP van Australië werd hij aangetikt door Carlos Sainz en spinde hij van de baan. Een nieuwe rode vlag zorgde ervoor dat Alonso alsnog naar het podium mocht. Sainz kreeg een tijdstraf van vijf seconden en viel ineens buiten de punten. Alonso vindt de straf voor zijn landgenoot te zwaar.

Sainz Alonso Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Wie de GP van Australië van start tot finish volgde, heeft zich niet hoeven te vervelen. Wagens die crashten, wagens in de muur, wagens volledig in de kreukels. Rode vlaggen en verschillende herstarts. Toen de rook in Melbourne eenmaal was opgetrokken vond Fernando Alonso zich terug op het podium, met P3 in handen. Carlos Sainz dacht zijn Ferrari naar de vierde plaats te hebben gereden.

Bij de laatste herstart tikte hij echter Alonso in de rondte. Omdat ook de Alpines elkaar in de muur reden, volgde een nieuwe rode vlag. Na achter de safety car te zijn gefinisht, hoorde Sainz tot zijn eigen schrik dat hij een vijf seconden tijdstraf kreeg voor het aantikken van Alonso. Geen P4, maar P12 voor de Spanjaard. Een plek buiten de punten.

Het incident had voor Alonso geen gevolgen, omdat voor de einduitslag werd teruggegrepen naar de startvolgorde bij de zo chaotisch verlopen laatste herstart. Hij vindt dat zijn landgenoot Sainz te zwaar is gestraft voor het incident. "Voor mij voelt het te hard. Het is altijd lastig in te schatten in de eerste ronde wat de grip is." Ferrari gaat nu in protest tegen de einduitslag van de GP van Australië.

Aantrekkelijk op de baan

Alonso neemt Sainz dus niets kwalijk na het ongeval. "Ik denk dat we niet opzettelijk op een andere auto in rijden. Zeker omdat we weten dat we dan ook onze eigen bolide en onze uiteindelijke positie riskeren. Dus soms beland je op plaatsen waarvan je wenste dat je er op dat moment niet was. En dat hoort bij het racen. Voor mij voelt de straf te zwaar."

In zijn Aston Martin heeft Alonso natuurlijk een geweldige start van het seizoen met drie podiumfinishes op rij. Maar over de racestarts zelf is hij zeker niet tevreden. "Waarschijnlijk had ik alleen in Djedda een normale start. In Bahrein in bocht 4 raakte Lance Stroll me. In Melbourne wist ik niet wie me raakte, maar daar was het bij de eerste start al raak in bocht 3. En dan bij de laatste herstart, raakte Carlos me in bocht 1. Ik ben blijkbaar erg aantrekkelijk", lacht Alonso. "Maar onze wagen is sterk genoeg, het maakt niet uit als ze ons blijven raken."

Bekijk hieronder de beelden van de botsing tussen Sainz en Alonso.

Forbidden

Weddenschappen Fernando Alonso

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Australië 2023 RN365 Nieuwsdossier

1 reactie

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken