Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Kamikaze-coureur Fenati stopt met motorracen

Moto 2-banneling Romano Fenati stopt voor onbepaalde tijd met het racen op twee wielen. Na de controverse rond zijn doldrieste actie op het circuit van Misano gaat hij voorlopig aan het werk in de ijzerwarenwinkel van zijn opa.

Fenati kneep op Misano in de rem van concurrent Stefano Manzi. De actie liep wonder boven wonder goed af voor beide rijders. Niemand raakte gewond, maar Fenati moet op de blaren zitten. Hij werd ontslagen door zijn huidige werkgever en het team waar hij volgend jaar voor zou gaan rijden verscheurde zijn contract.

Fenati heeft enkele dagen later besloten zijn helm voor onbepaalde tijd aan de wilgen te hangen: "Ik ga nu een tijdje in de ijzerwarenwinkel van mijn opa werken, samen met mijn moeder. Het is beter om sport vaarwel te zeggen", aldus Fenati in gesprek met het Italiaanse La Repubblica. Fenati wil naar eigen zeggen niet langer actief zijn in een sport waar zoveel 'onrechtvaardigheid' getolereerd wordt: "Ik kan je de rubbersporen van Manzi's band op mijn pak laten zien." "Stefano Manzi heeft me afgelopen weekend echter drie keer proberen aan te vallen, met alle risico's van dien. Hij had me om kunnen brengen met zijn acties, maar niemand lijkt zich om mij of mijn pijn te bekommeren." "Het is altijd mijn doel geweest om op het circuit te zegevieren,maar er is zoveel onrechtvaardigheid in de sport dat het niet langer mijn sport is", besluit Fenati.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi