Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 2

Slachtoffer Formule 2-crash plaatst vraagtekens bij 'onvolledig onderzoeksrapport' FIA

31 augustus 2019 was een inktzwarte dag. Anthoine Hubert liet het leven na een horrorcrash waar ook Juan Manuel Correa bij betrokken was. De Ecuadoraans-Amerikaanse Formule 2-coureur liep ernstig letsel aan zijn onderlichaam op en neemt geen genoegen met de uitkomsten van de FIA in het onderzoek naar de crash.

Correa
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © FIA Formule 2

De FIA publiceerde eind vorige week na vijf maanden de bevindingen van het onderzoek naar de dodelijke Formule 2-crash tussen Anthoine Hubert en Juan Manuel Correa. Belangrijkste conclusies: geen van de coureurs trof enige blaam en het ongeluk was het resultaat van een ongelukkige samenloop van omstandigheden.

Correa kan zich niet vinden in de uitkomst van het onderzoek: "Het roept bij meer vragen op dan dat het me antwoorden geeft. Ik vind het bovendien opmerkelijk dat ik geen kopie van het volledige onderzoeksrapport heb ontvangen, zodat ik de conclusies van het onderzoek beter zou kunnen begrijpen", zo laat hij op zijn eigen social media-kanalen weten.

"Ik ben op die 31ste augustus een vriend verloren en zijn familie een dierbare. Ik heb zelf ernstig letsel opgelopen en hoewel we het verleden net kunnen veranderen, kan alle pijn en verdriet ergens goed voor zijn geweest als we hier lering uit kunnen trekken."

"Ik zal er met een juridisch team dan ook op blijven inzetten dat ik volledige inzage krijg in het rapport en ik hoop dat ik dan meer kan zeggen over de conclusies van dit onderzoek."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Tijdschema Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Australië?