Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Jordan weet het zeker: "Verstappen wordt de grootste aller tijden"

Volgens voormalig teambaas Eddie Jordan zal Max Verstappen uit kunnen groeien tot de beste Formule 1-coureur aller tijden. Hij legt graag uit hoe, en waarom hij medelijden heeft met de concurrenten van de regerend kampioen.

Twee Formule 1-wereldtitels staan er al achter de naam van Max Verstappen. Nummer drie is mogelijk al onderweg. Waarom zou hij niet de aller beste ooit kunnen worden? In de ogen van voormalig F1-teameigenaar Eddie Jordan kan dat zeker, als het niet al zo is. Hij verklaart in de Formula for Success podcast waarom hij zo onder de indruk is van Verstappen: "Om de beste te worden aller tijden, moet je van nature zo snel zijn als Max. Ik geloof oprecht dat hij uiteindelijk uit zal groeien tot de beste coureur aller tijden. Hopelijk blijft hij nog lang gezond."

Red Bull-team

De Ier wijst erop dat de omstandigheden voor Verstappen ideaal zijn om zijn status als mogelijk beste coureur ooit waar te maken. "Hij heeft zo'n fenomenale instelling als hij in de auto zit. Hij is agressief als hij agressief moet zijn, hij is hard als dat nodig is, maar tegelijkertijd is hij ook slim. Hij weet hoe hij op zijn auto moet passen." "Iets anders dat in zijn voordeel werkt, is dat zijn team net zo sterk blijft. Met Christian Horner en Adrian Newey die blijven, zie ik op de korte termijn niets dat hem in de weg zal staan en Verstappen zal alleen maar sterker worden."

Slecht nieuws voor concurrentie

Jordan heeft slecht nieuws voor de concurrentie en ziet voor hen de komende jaren eigenlijk geen mogelijkheden. "Ik zou niet in de schoenen willen staan van andere Formule 1-coureurs die wereldkampioen hopen te worden. Ik zou echt niet weten waar ze dat vandaan zouden moeten toveren", aldus de voormalig teameigenaar. Podcastpartner David Coulthard houdt echter nog een slag om de arm. "Het ziet er momenteel goed uit voor F1, met vele jonge gasten, allemaal midden twintig, met Lando, George, Max en de rest die ik nu niet opnoem. Dan heb je ook nog de oude garde, met Lewis en Fernando. De generatie twintigers zal het de komende tien jaar onderling uit gaan maken. Al die jongens hebben een kans als ze een goede auto krijgen om Max uit te dagen." "Verstappen uitdagen als teamgenoot zal echter een enorme, bovenmenselijke taak worden. Max is namelijk net een machine! Hij is al van jongs af aan klaargestoomd op het circuit, heeft twee racende ouders en is assertief, heeft een sterke wil en is zeer capabel", aldus de Schot.

Viaplay
x
Max Verstappen maakt zich geen zorgen: "Dit zegt niks voor Monaco"