Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

'Slechterik' Horner ziet Red Bull-controverse uitgebuit worden door concurrent: "Achterbaks"

Christian Horner staat aan het hoofd van het team dat op dit moment de sport domineert. Red Bull is ook het team dat vaak wordt weggezet als de 'bad guy'. Horner heeft wel een idee waarom dat is.

Horner Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Red Bull won in 2021 én 2022 de coureurstitel met Max Verstappen en in 2022 werd ook de constructeurstitel gepakt. Die successen werden niet helemaal zonder controverse gevierd. In 2021 werd Red Bull door velen de schuld toebedeeld inzake de bizarre ontknoping van de Formule 1 Grand Prix van Abu Dhabi. In 2022 werd Red Bull flink aangepakt om wat de FIA omschreef als een 'minor breach' van de financiële reglementen toen bleek dat Red Bull de budgetlimiet had overschreden.

Horner kan het weleens jammer vinden dat zijn in Engeland gevestigde team niet de support krijgt van het Britse publiek. Hij mijmert in gesprek met Inews: "Misschien zou het anders zijn als een we Britse coureur in onze auto hebben, zoals het geval is bij een zeker ander team uit Brackley. Wij worden te makkelijk weggezet als de slechteriken van de Formule 1."

Horner wil best accepteren dat de reacties vaak hard zijn, maar het handelen van één van Red Bulls concurrenten maakt Horner woedend: "Dit soort zaken wordt uitgebuit door je rivalen. Maar één van hen nam zelfs contact op met onze sponsoren en met onze partners om te suggereren dat wij die merken in diskrediet zouden brengen. En dat is gewoon achterbaks."

Gelukkig staat op dat soort momenten vrouw Geri Horner met raad en daad terzijde: "Zij zegt me altijd dat een schouderklopje of een schop onder de kont een verschil is van enkele centimeters. De Formule 1 is als De Kardashians op wielen. Het gaat erom dat je je goed voelt bij je eigen beslissingen en dat is hoe ik mijn leven leef."

Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Goed nieuws voor toekomst Belgische Grand Prix na beslissing F1