Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Haas F1 Team

Snelheidsprobleem Haas te wijten aan blauwe vlaggen

Haas heeft al een groot deel van het seizoen te kampen met een auto die het team maar niet onder de knie krijgt. Volgens teambaas Guenther Steiner zijn hiervoor een aantal redenen. De grote hoeveelheid blauwe vlaggen die de coureurs gedurende een race te zien krijgen, is er volgens Steiner een van.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas

In aanloop naar de Grand Prix van Mexico vertelt Haas-teambaas Guenther Steiner, dat de VF-19 geteisterd wordt door een onbenullig, maar bijzonder listig probleem. De coureurs zouden de banden van de auto niet goed warm kunnen houden gedurende een race, omdat ze telkens moeten afremmen voor blauwe vlaggen.

"We beginnen een wedstrijd in de wetenschap dat we op een bepaald moment problemen zullen krijgen met de banden, omdat we niet genoeg warmte kunnen genereren om ze op temperatuur te houden. Wanneer de blauwe vlaggen worden gezwaaid, dan moeten we langzamer rijden en worden de banden kouder. Die warmte winnen we vervolgens niet terug, waardoor we nog langzamer gaan en verder terugvallen."

Het probleem is in dit geval dat het ook weinig uitmaakt waar Haas kwalificeert, zo tekent Steiner tegen onder andere RaceFans aan: "Het klinkt bijna als een probleem dat zo simpel is dat er wel een oplossing voor moet zijn, maar dit is wel waarmee we momenteel te kampen hebben. Zelfs wanneer we redelijk kwalificeren – Q3 binnenkomen vind ik persoonlijk een prestatie – kunnen die positie in de race niet vasthouden, simpelweg omdat we de banden niet op temperatuur kunnen houden."

Voor Haas is de situatie extra zuur, omdat het hiervoor op de korte termijn geen oplossing kan vinden. Volgens Steiner komt er dit jaar waarschijnlijk geen update met een fix, voor volgend jaar moet het probleem wel zijn verholpen.

Wil je meer te weten komen over de Grand Prix van Mexico en de kansen van Max Verstappen? Luister dan de nieuwe Formule 1-podcast van RacingNews365, met Tim Coronel, Jeroen van Inkel en Joe van Burik.

3 reacties