Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Snelle ronden Toro Rosso het gevolg van performance-runs

Toro Rosso zat op de twee laatste testdagen van deze week goed van voren. Daniil Kvyat was op de woensdag zelfs de dagsnelste. Een wereldprestatie van de Rus? Niet helemaal.

In gesprek met onder andere RacingNews365 verklapt Toro Rosso's waarnemend technisch directeur Jody Egginton dat de run die Daniil Kvyat de snelste tijd opleverde wel degelijk een performance-run was. Hoewel Kvyat zeker niet met het mes tussen de tanden zal hebben gereden, was de run er wel op gericht voorzichtig de grenzen van de STR14 te verkennen.

"Dag twee en dag drie in het bijzonder waren goede dagen voor ons. We hebben de meters gemaakt die we wilden maken en hebben ons programma af weten te werken, in tegenstelling tot de eerste testdag. Na een racesimulatie voelde Daniil zich zeer op zijn gemak in de auto en hebben we de focus even verlegd." "Het resultaat was dat hij een ijzersterke ronde eruit wist te persen. Zo'n tijd betekent in deze fase van het seizoen nog niet bijzonder veel, maar we hebben zo toch een eerste indicatie kunnen krijgen van waar de auto toe in staat is en ik moet zeggen dat we redelijk tevreden zijn met wat we tot nu toe hebben gezien." Op het moment dat Egginton de pers te woord stond (donderdag), stond de naam van Kvyats teamgenoot, Alexander Albon, bovenaan de tijdenlijst. De Thai moest vooral vertrouwd zien te raken met de nieuwe STR14 en Formule 1-auto's in het algemeen, aangezien hij tot een dikke week geleden nog nooit een Formule 1-auto had bestuurd. Ook hij kreeg echter de kans er een snelle ronde uit te persen 'om te ervaren wat dat met de banden doet'. Met medewerking van René Oudman.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"