Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Rinus VeeKay

Snelle VeeKay loopt nipt plaats voor strijd om poleposition Indy500 mis

Rinus VeeKay heeft zich nét niet bij de zes beste coureurs geschaard in de kwalificatie voor de Indy500. De Nederlander moest het met de zevende plaats doen in de Fast Twelve.

Rinus Vee Kay Indianapolis 500 Qualifying By Karl Zemlin Ref Image Without Watermark m104852
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Karl Zemlin

De afgelopen dagen werd de kwalificatie voor de Indy500 afgewerkt. Rinus VeeKay kende zaterdag een dramatische start door een harde crash in de openingsfase, maar wist zich na reparaties van het team alsnog knap in de top twaalf te nestelen. Daardoor mocht de Nederlander door naar de Fast Twelve, waarin de beste twaalf coureurs gingen strijden om een plekje in de Fast Six.

Dat geeft dan weer recht om voor poleposition te strijden. VeeKay greep er echter nét naast en eindigde als zevende. De coureur van Ed Carpenter Racing reed gemiddeld 232.610 mijl per uur en was zo ietsje langzamer dan Santino Ferrucci, die met gemiddeld 232.723 mijl per uur op de zesde plaats finishte. Scott McLaughlin pakte in de Fast Six uiteindelijk poleposition. De Nieuw-Zeelander reed een recordgemiddelde van 234.220 mijl per uur.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training