Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Snelste ronde van Bottas laat zien dat Mercedes nog meer in huis heeft"

Waar Ferrari tijdens de Grand Prix van Australië verrassend slecht voor de dag kwam, zo verbazingwekkend goed was Mercedes (toch) weer tijdens de eerste Formule 1-race van 2019. Dat baart een oude F1-teambaas zorgen.

Gian Carlo Minardi was de oprichter en jarenlang eigenaar van een Formule 1-team dat een grote rol speelde in de levens van diverse Nederlanders. Jos Verstappen was de eerste Nederlander die de kleuren van Minardi verdedigde, gevolgd door Christijan Albers en Robert Doornbos.

Uiteindelijk werd het team eind 2005 verkocht aan Red Bull en omgedoopt tot Toro Rosso, de renstal waarmee Max Verstappen zijn F1-debuut maakte. Af en toe laat de oude Minardi zich nog uit over de huidige Formule 1-wereld, zoals in het Italiaanse radioprogramma Tutti Convocati. "Het circuit van Melbourne mag niet gezien worden als een goed meetpunt. Wanneer ik kijk naar de resultaten van het afgelopen weekend, ben ik echter enigszins bezorgd over de kansen van Ferrari dit seizoen. Valtteri Bottas was vele malen sneller en gooide er op het einde zelfs nog een schepje bovenop om de snelste ronde van de race te rijden. Die snelste ronde liet zien dat de Mercedes nog veel meer in huis heeft." Minardi vervolgt: "Ik hoop overigens dat het team van Ferrari geen problemen heeft met de krachtbron. Dat het niet zo is dat ze niet voluit kunnen gaan, omdat ze bang zijn dat de betrouwbaarheid dan in het gedrang zal komen. De beslissing van het team om Charles Leclerc achter Sebastian Vettel te houden kon ik wel begrijpen, al zal de race van Vettel goed geanalyseerd moeten worden."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"