Snelste rondetijden per coureur van de wintertest

10 mrt. 2018 07:40 Ruud Dimmers 0 reacties
De Formule 1 wintertest zit erop. Gedurende acht testdagen mochten de coureurs zichzelf uitleven op het circuit van Barcelona. Max Verstappen vinden we niet terug in de top van het klassement.

Max Verstappen komt niet terug in de toptijden

Het team van Ferrari bezet met afstand de eerste twee posities in het tijdenoverzicht. De Italiaanse renstal verbeterde op de hypersoft band het baanrecord in Barcelona.

Opvallend is de derde tijd van Fernando Alonso. De Spanjaard reed op de laatste testdag een snelle tijd in zijn McLaren. Daniel Ricciardo reed al op de zesde dag zijn snelste tijd in de Red Bull. Hij gaf daarbij negen tienden toe op Ferrari, maar het team liet weten dat het nog aanzienlijk harder kon.

Max Verstappen vinden we niet terug in de top 10. De Nederlander kwam nooit in actie tijdens korte runs. Verstappen noteerde een 1.19,842 die pas goed was voor de twintigste tijd. De fans hoeven niet te wanhopen, want Max reed zijn tijd tijdens een langere run op de soft banden.

Het team van Mercedes speelde verstoppertje en vinden we terug op de posities acht en tien. Ze reden hun tijden op de ultrasoft band, maar over de vorm van de kampioen hoeft niemand zich zorgen te maken. Het tempo tijdens langere runs was zeer indrukwekkend. Mercedes is dan ook de topfavoriet voor de wereldtitel.

Bekijk hieronder de snelste tijd per coureur van de wintertest.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen