Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 Grand Prix Bahrein 2019

Snelste strategie geen optie voor Verstappen in GP Bahrein

Pirelli heeft net als voor elke Grand Prix weer de snelste strategieën op een rijtje gezet. Omdat de op papier snelste strategie uitgaat van een start op de medium-compound, gaat die optie voor de complete top tien uit de kwalificatie al over.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Die snelste strategie gaat uit van een eerste stint op de medium-band, om vervolgens na twintig ronden de pits op te zoeken voor harde banden om de race mee uit te rijden. Voor de top tien, startend op de zachte banden, heeft Pirelli een alternatief; kom binnen na vijftien ronden en wissel dan eveneens naar de hardste compound.

Voor Max Verstappen, iemand die erom bekend staat goed met de banden om te kunnen gaan, vormt een derde variant van de éénstopper wellicht een mogelijkheid, al stelt de Italiaanse bandenfirma dat deze keuze op papier langzamer is. Starten op de zachte band, om vervolgens na 22 ronden te wisselen naar de medium-compound. De beschikbare banden zijn het probleem niet, van beide compounds heeft Verstappen nog een hagelnieuw setje liggen.

Voor coureurs de naar huis willen rijden met een dubbel bezoek aan de pitstraat, is het raadzaam om na 15 en 36 ronden binnen te komen, beide keren voor een wissel naar de medium-compound na een start op de softs.

			© Pirelli
	© Pirelli

RN365 Nieuwsdossier GP Bahrein 2019

Het belangrijkste nieuws over de Grand Prix van Bahrein vind je hier. Scroll of swipe door de artikelen en lees ze met een druk op de knop.

Breaking Mercedes hield Red Bull en Ferrari opzettelijk voor de gek