© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Snelste tijd en problemen voor Max Verstappen in tweede training GP Duitsland

20 jul. 2018 16:30 Jan van der Burgt 1 reacties
Max Verstappen heeft in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Duitsland de snelste tijd genoteerd. Helemaal vlekkeloos verliep zijn sessie echter niet, aangezien hij het laatste halfuur lang binnen stond met problemen.

Motorproblemen voor Max Verstappen?

Renault-coureur Carlos Sainz stuurt als eerste zijn bolide de baan op om na wat problemen in de ochtend verloren tijd goed te maken. Zijn tijden zijn echter niet bestand tegen de drie topteams, die na een halfuurtje trainen 'gewoon' bovenaan staan.

Max Verstappen opent zijn sessie op de softs van Pirelli. Hij rijdt zich daarop naar de vroege derde tijd, achter het Ferrari-duo Vettel (mediums)/Raikkonen (softs). De Nederlander verlengt echter zijn run en klokt de snelste tijd, ondanks een uitstapje bij het uitkomen van bocht twee.

Verstappen behoudt zijn leidende positie op het moment dat ook de Mercedes-coureurs aanzetten. Lewis Hamiton rijdt op het medium-rubber de derde tijd, Bottas op de softs de tweede. Sebastian Vettel pareert echter die rondetijden en knalt op de ultrasofts naar de nieuwe snelste tijd. Let wel, Max Verstappen rijdt zijn tijd dus op een twee compounds hardere band, waarmee hij bovendien Kimi Raikkonen op de ultra's voorblijft.

Het zijn echter de Mercedessen die met hun run op de ultrasofts de kopposities overnemen. Lewis Hamilton neemt daarbij terloops het officieuze baanrecord over van lokale held Michael Schumacher.

Met wat Verstappen op de softs al liet zien, zou je zeggen dat hij op de ultrasofts een gooi moet kunnen doen naar P1. Die verwachting maakt hij met zijn eerste de beste performance-run daadwerkelijk waar. Hij zoekt direct na een nieuw baanrecord te hebben gereden de pits op.

Een volgende run op de softs zorgt voor bezorgde gezichten aan de pitmuur. Verstappen rapporteert een vreemd geluid bij het terugschakelen, waarna hij binnenkomt. Na een klein halfuurtje is het goed nieuws dat Max Verstappen zich toch nog even op de baan meldt.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen