Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Solide kwalificatie De Vries en Frijns voor ePrix Mexico

Nyck de Vries en Robin Frijns starten de Formule E-race in Mexico zaterdagavond vanaf plek zes en zeven. De poleposition was voor Pascal Wehrlein van Porsche.

De Formule E-kwalificatie voor de ePrix van Mexico begon met twee groepen van elf die de baan op gingen om snelle tijden neer te zetten. De beste vier van elke groep ging door naar de 'knock-outfase'. Nyck de Vries én Robin Frijns zaten in groep B en wisten zich tussen de snelste vier mannen te scharen. Ze gingen als derde en vierde van hun groep door, met de hakken over de sloot.

Nederlanders stranden in de kwartfinale

In de kwartfinales nam De Vries het op tegen de Duitser Andre Lotterer van Porsche. De Duitser was ruim sneller en dus strandde de geboren Fries in de kwartfinales. Ook Frijns wist het niet tot de halve finales te schoppen, want hij moest het in zijn kwartfinale afleggen tegen Edoardo Mortara van ROKiT Venturi. Ook hij werd ruim verslagen. De Vries en Frijns zullen tijdens de race, die om 23:00 uur Nederlandse tijd begint, starten vanaf de plekken zes en zeven.

Pole voor Wehrlein

In de halve finales waren het Lotterer en Mortara die het tegen elkaar opnamen en Jean-Éric Vergne (DS Techeetah) tegen Pascal Wehrlein (Porsche). Het waren Mortara en Wehrlein die doorstootten naar de finale, waarin de twee in een rechtstreeks duel gingen strijden om de poleposition. Daarin kwam Mortara al spinnend over de finish, waardoor het Wehrlein was die er met de pole vandoor ging en de race dus vanaf de eerste startplek zal starten.

De Vries tevreden

De Vries was na afloop tevreden met zijn zesde startplek. "We hadden niet de pace om te vechten voor de eerste plekken. Het was een sterke sessie voor ons." "Er liggen kansen aan het einde van de race, want energie management wordt heel belangrijk. Het is makkelijk om in te halen, maar daar verspeel je veel energie mee. De banden worden ook heel snel warm hier, wat ook voor uitdagingen zorgt."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'