© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Spa-Francorchamps neemt extra maatregelen voor 'oranje invasie'

21 jul. 2017 14:55 Rik Alkema 0 reacties
Met zo'n 250.000 bezoekers wordt het eind augustus een gekkenhuis in de kleine Belgische plaats Spa. Hordes met Nederlandse fans zullen weer afreizen naar het kleine plaatsje in de Ardennen om de Grand Prix van België te bezoeken, met alle gevolgen van dienen. Wachtrijen van enkele uren, zowel in de auto als daarbuiten, zijn meer regel dan uitzondering. Om de editie van dit jaar beter te laten verlopen neemt de organisatie diverse maatregelen.

Organisatie GP België neemt maatregelen

Omdat het circuit in Spa vrijwel niet bereikbaar is met het openbaar vervoer, komen bijna alle toeschouwers met de auto. Dat levert in de ochtend al lange rijen op richting het circuit, maar in de middag zijn de rijen van het circuit af nog velen malen langer. Van parkeerplaats tot snelweg kan soms wel een uur of drie duren, met pieken tot een uur of vijf. 

De organisatie van de Grand Prix gaat dit jaar verschillende extra maatregelen nemen. Een van die maatregelen is aanbieden van meer alternatieve routes aan alle automobilisten. Vooral via social media wil de organisatie proberen om mensen te 'spreiden', door een alternatieve weg aan te bieden wanneer er ergens een file ontstaat. Daarbij is er volgens de organisatie een kans dat je dertig kilometer omrijdt, maar wel sneller bent. Als je de omleidingsroute volgt in ieder geval.

Volgens de organisatie zit daar het probleem: de meeste mensen volgen de route die ze van tevoren in gedachte hadden. Hierdoor ontstaan grote opstoppingen, terwijl het op een alternatieve route 'gewoon' doorrijdt. De organisatie roept iedereen dan ook op om de alternatieve routes die worden aangedragen te volgen.

Naast Max Verstappen, waarvoor verreweg de meeste fans komen, maakt ook Stoffel Vandoorne zijn debuut dit jaar in de Formule 1 op Spa-Francorchamps. Naast veel Nederlanders zullen er dus ook meer Belgen rond het circuit aanwezig zijn. Met zo'n 250.000 bezoekers wordt het één van de drukste edities van de Grand Prix van België ooit, vergelijkbaar met de edities in het tijdperk van Michael Schumacher.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen