Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Speciaal helmdesign Rossi voor veertigste verjaardag

Valentino Rossi rijdt dezer dagen tijdens de testdagen op het circuit van Sepang rond met een opvallende helm. Ontwerper Aldo Drudi mocht een 'special edition' ontwerpen, ter ere van de veertigste verjaardag van 'The Doctor'.

"Valentino wordt binnenkort veertig jaar (16 februari, red.) en daarom mocht ik een speciaal design maken", aldus Aldo Drudi in de Gazzetta dello Sport.

Rossi staat bekend om zijn soms verrassende designs, zo reed hij ooit met een afbeelding van een ezel op zijn helm na een 'domme' valpartij in de race ervoor. Helmdesigner Drudi stond aan de basis van diverse opvallende designs van de Italiaan en verzorgde dit jaar ook de livery van de MotoGP-motoren van het Yamaha fabrieksteam. "De helm die ik nu ontworpen heb kostte me veel tijd. Ik heb namelijk vier exemplaren met de hand geschilderd! Dat heeft me dagen gekost, maar het resultaat is uitstekend." "Je ziet een festival van kleuren terug en dat is precies wat Valentino en ik voor ogen hadden om de veertigste verjaardag van 'The Doctor' goed te vieren", aldus een tevreden Drudi.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'