Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix China 2024

Speciale kleurstellingen voor GP China

Na vijf jaar keert de Formule 1 terug in Shanghai voor de Grand Prix van China. Voor deze speciale gelegenheid hebben een aantal coureurs weer flink uitgepakt, met een aantal mooie nieuwe helmdesigns.

Helm Zhou GP China 2
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Zhou Guanyu

Guanyu Zhou

Voor Guanyu Zhou wordt het sowieso een bijzonder weekend. De Chinees is bezig aan zijn derde seizoen in de Formule 1 en mag dit weekend eindelijk voor eigen publiek gaan acteren. De Stake F1-coureur is notabene afkomstig uit Shanghai en kan dus niet wachten om op zijn thuiscircuit iets moois te laten zien. De eerste stap heeft hij daar al voor gezet, want de Chinees zal komend weekend met een speciale helm rijden.

Waar Zhou normaal gesproken met een redelijke donker gekleurde helm rond rijdt, komt de Chinees dit weekend met een volledig witte helm naar het circuit. Op de helm zijn verschillende lijnen te zien, die symbool staan voor het metronetwerk van zijn geboortestad. Ook zijn er in het klein verschillende kenmerken van Shanghai te zien, zoals de skyline. Op de achterkant zien we een foto terug van een kleine Zhou, als supporter van Fernando Alonso tijdens een GP van China uit het verleden.

Alexander Albon

Ook Alexander Albon zal aankomend weekend met een speciale helm aan de start staan. De Britse Thai brengt een ode aan misschien wel het bekendste Chinese dier: de reuzenpanda. Een zeer bijzondere helm al zeggen wij het zelf!

George Russell

China, de kleur rood en draken. Het is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat heeft ook George Russell geweten, want de Mercedes-coureur heeft alle drie de onderdelen met elkaar verbonden in een speciale helm. De Brit ruilt hiermee zijn doorgaans blauwe kleurstelling voor één keer in voor een knalrode helm.

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez