Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Spectaculaire demo Max Verstappen op het ijs afgeblazen

Max Verstappen had in de afgelopen week eigenlijk een leuk programma. De Red Bull-coureur zou in zijn Formule 1 auto over de Weissensee racen. Last minute werd besloten om de demo af te lassen.

Het idee was om Max Verstappen in te zetten als publiekstrekker voor de Alternatieve Elfstedentoch op de Weissensee. In zijn Red Bull bolide zou de Nederlander over het ijs scheuren. Red Bull, Verstappen en de organisatie waren zeer enthousiast en alles leek in kannen in kruiken. MotoGP-coureur Marc Marquez zou ook in actie komen en ook Niki Lauda was gestrikt. Een topevenement was in de maak, tot het moment waarop het gemeentebestuur van de Weissensee vond dat autosport niet paste bij het natuurpark. Toine Dorelijers, voorzitter van de Alternatieve Elfstedentocht, laat weten dat hij het erg jammer vindt dat de demo niet door ging. " Er was inderdaad sprake van dat Max Verstappen hier zou komen racen. Red Bull wilde Max in zijn F1-bolide laten racen over het ijs. Daarnaast waren Niki Lauda en andere prominenten betrokken." " De gemeente is echter van mening dat dit een natuurpark hoort te zijn en zij besloten dat de demo hier niet in past."

De schaatssport kan wel een grote boost gebruiken en het evenement zou wereldwijd veel bekijks opleveren. Volgens Dorelijers is de demo voor een volgende editie van de Alternatieve Elfstedentocht niet van de baan. " Wij willen Max Verstappen graag verwelkomen, maar dat is ook afhankelijk van Red Bull en de gemeente. Er kan tegenwoordig ook veel met elektrische auto's. Max kan bijvoorbeeld na zijn demo in een elektrische kart stappen, een tijd neerzetten en het publiek mag daarna proberen om zijn tijd te verbeteren. Dat zou een fantastische stunt zijn."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'