Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Spectaculaire F1-comeback De Vries niet uitgesloten na blessure Ricciardo

Nyck de Vries kan zomaar in actie komen in de Formule 1 Grand Prix van Nederland, dat laat Helmut Marko weten na een crash van AlphaTauri-coureur Daniel Ricciardo.

Update: Ricciardo heeft zijn hand gebroken en zal worden vervangen door Liam Lawson. De spectaculaire comeback van De Vries zullen we dit weekend dus in ieder geval niet zien. Lees hieronder meer.

Na een klapper van Daniel Ricciardo stapte de AlphaTauri-coureur met zichtbare pijn aan zijn arm/hand uit. Vlak na de tweede vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Nederland liet adviseur Helmut Marko al weten dat ze nog even wachten met de coureurskeuze, mocht Ricciardo niet in actie komen dit weekend. Als hij niet in actie komt, dan zal dat waarschijnlijk komen door een gebroken hand. "Op dit moment lijkt het er op dat er iets met zijn hand is", laat de Red Bull-adviseur weten aan Motorsport Magazin . Op papier staat Liam Lawson klaar als reservecoureur bij AlphaTauri en Red Bull, maar een terugkeer van Nyck de Vries kan ook een optie zijn: hij heeft immers tien races ervaring in dezelfde bolide. Als er aan Marko gevraagd wordt of De Vries een optie is, antwoordt hij dat een comeback van Nyck in Zandvoort niet per definitie uitgesloten is. Daarover wordt later eventueel een oordeel geveld. "Eerst kijken hoe het met Ricciardo gaat." Eerder bracht RacingNews365 al dat De Vries nog 'gewoon' onder contract staat bij Red Bull . Na zijn vroege exit bij AlphaTauri leek dat niet het geval te zijn, maar hij zit volgens onze informatie wel degelijk nog in de 'Red Bull-familie', waardoor een invalbeurt zeker niet uitgesloten is.

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel