© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Spelen weergoden Max Verstappen in de kaart voor GP Duitsland?

19 jul. 2018 13:51 René Oudman 0 reacties
Sebastian Vettel en Mercedes rijden hun thuisrace op het circuit van Hockenheim: voor Red Bull Racing is het zaak om door te komen. Daniel Ricciardo gaat met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid een gridstraf ‘pakken’, maar wat zijn de kansen van Max Verstappen in Duitsland?

Christian Horner en de zijnen gaven het weken geleden al aan: als het ergens moet gebeuren voor de zomerstop, dan is het op de Hungaroring. Het technische baantje, dat volgende week zal worden aangedaan, is spek naar de bek van de Red Bull RB14. Om Ricciardo voor Hongarije niet in een lastig parket te zetten, zullen er in Duitsland nieuwe motoronderdelen moeten worden gemonteerd.

Een vijfde plaats is zodoende, normaal gesproken, het hoogst haalbare voor Verstappen. Ricciardo zal na de kwalificatie wegzakken en moet hopen op een slimme strategie of een apart raceverloop, om nog op bijvoorbeeld het podium terecht te komen.

De weersverwachting is echter iets om in de gaten te houden. Op zaterdag lijkt het te gaan regenen en dat is iets wat Verstappen bijzonder in de kaart kan spelen. De Nederlander heeft tot dusver nog steeds geen poleposition veroverd, maar op een natte baan (zie Interlagos 2016, kwalificatie Monza 2017) kan hij altijd iets meer dan dat zijn wagen eigenlijk toestaat.

Verstappen reed in zijn carrière zes races op de Hockenheimring, waarvan hij er twee wist te winnen. Drie keer stond hij op poleposition – deze successen werden behaald in de Formule 3. Van die zes wedstrijden werd er eentje verreden in een Formule 1-wagen, dat was in 2016. Destijds eindigde Verstappen als derde, achter Lewis Hamilton en Ricciardo.

Grote vraag voor dit weekend: als er meerderen in Duitsland vechten om een been, gaat er dan een Nederlander mee heen?

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen